Til hovedinnhold

Krabbeklør i chilisaus

30 min

Dette er en forenklet utgave av chilicrab dyppet i himmelsk saus, som er søtlig og passe sterk. 
Denne krabberetten garanterer saus på fingrene, så sørg for god tilgang på servietter og skyllebolle.

Lagret av 115 brukere
Krabbeklør i chilisaus

Dette er en forenklet utgave av chilicrab dyppet i himmelsk saus, som er søtlig og passe sterk. 
Denne krabberetten garanterer saus på fingrene, så sørg for god tilgang på servietter og skyllebolle.

Lagret av 115 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 12 stykker krabbe, klør
  • 1 stk løk
  • 5 cm ingefær, frisk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 4 dl ketchup
  • 2 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • 3 ss søt chilisaus
  • 1 ss eddik 7%
  • 2 ss aprikossyltetøy
  • 3 ss olje, til steking

Til pynt

  • koriander, frisk
  • sesamfrø
  • vårløk, finsnittet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 12 stykker krabbe, klør
  • 1 stk løk
  • 5 cm ingefær, frisk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 4 dl ketchup
  • 2 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • 3 ss søt chilisaus
  • 1 ss eddik 7%
  • 2 ss aprikossyltetøy
  • 3 ss olje, til steking

Til pynt

  • koriander, frisk
  • sesamfrø
  • vårløk, finsnittet
Knekk klørne slik at kjøttet blir lett tilgjengelig.
Rens og finhakk løk, hvitløk, ingefær og chili.
Varm opp oljen i en wok eller stekepanne med høye kanter.
Fres løk, hvitløk, ingefær og chili over middels sterk varme, til løken blir myk og gyllen. Rør ofte slik at løken ikke blir brun.
Tilsett ketchup, vann, soyasaus, sweet chili, syltetøy og eddik. La det hele småputre i 15 minutter og kjør til slutt sausen raskt med en stavmikser.
Varm krabbeklørne i sausen. Dryss over hakket koriander, sesamfrø og finsnittet vårløk ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Knekk klørne slik at kjøttet blir lett tilgjengelig.
Rens og finhakk løk, hvitløk, ingefær og chili.
Varm opp oljen i en wok eller stekepanne med høye kanter.
Fres løk, hvitløk, ingefær og chili over middels sterk varme, til løken blir myk og gyllen. Rør ofte slik at løken ikke blir brun.
Tilsett ketchup, vann, soyasaus, sweet chili, syltetøy og eddik. La det hele småputre i 15 minutter og kjør til slutt sausen raskt med en stavmikser.
Varm krabbeklørne i sausen. Dryss over hakket koriander, sesamfrø og finsnittet vårløk ved servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?