Det er gjerne sånn at kvaliteten på råvarer kan være varierende og sånn er det også med kongekrabbe. Skal du først nyte en så eksklusiv råvare, bør den være av topp kvalitet spør du meg. Dessverre har jeg ingen fasit til deg, men oppsøk en fiskehandler eller en bra fiskedisk. Se etter store og tykke krabbebein og unngå helst de små og rimelige.
Det er gjerne sånn at kvaliteten på råvarer kan være varierende og sånn er det også med kongekrabbe. Skal du først nyte en så eksklusiv råvare, bør den være av topp kvalitet spør du meg. Dessverre har jeg ingen fasit til deg, men oppsøk en fiskehandler eller en bra fiskedisk. Se etter store og tykke krabbebein og unngå helst de små og rimelige.
4 stykker kongekrabbe, tykke, fine kokte ben av topp kvalitet
1 ss estragon, hakket
2 ss gressløk, hakket
1 stk rød chili, renset for frø og finhakket
0.5 stk agurk
1 stk eple
sitronsaft, ferskpresset
olivenolje
bladsalat, til pynt
urter, til pynt
Hjemmelaget «sørlandschips»
poteter, gjerne fra Sørlandet
solsikkeolje, til fritering
salt
Klipp opp beina på langs og plukk ut krabbekjøttet. (Ta gjerne vare på fire fine skallhalvdeler til servering, sjekk at de er frie for eventuelle skallrester og brusk.) Riv krabbekjøttet fra hverandre og bland det forsiktig med estragon, gressløk og chili. Smak blandingen til med noen spiseskjeer olivenolje, noen dråper sitronsaft og salt om nødvendig.
Skjær agurken og eplet i pene terninger, eller lag små kuler. Bland sammen eple, agurk, 3 ss olje og 1 ss sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Skjær potetene i syltynne skiver. Friter skivene gylne i varm solsikkeolje. Ikke legg for mange skiver i frityren samtidig, da vil temperaturen på oljen synke og skivene blir bløte, ikke sprø. Løft dem opp av oljen med en hullsleiv og la de dryppe av seg på kjøkkenpapir. Dryss over salt med en gang.
Anrett krabbesalaten og pynt med små salatblader, urter og potetchips. Legg noen agurk- og eplebiter her og der og server.
Bon appetit!
Klipp opp beina på langs og plukk ut krabbekjøttet. (Ta gjerne vare på fire fine skallhalvdeler til servering, sjekk at de er frie for eventuelle skallrester og brusk.) Riv krabbekjøttet fra hverandre og bland det forsiktig med estragon, gressløk og chili. Smak blandingen til med noen spiseskjeer olivenolje, noen dråper sitronsaft og salt om nødvendig.
Skjær agurken og eplet i pene terninger, eller lag små kuler. Bland sammen eple, agurk, 3 ss olje og 1 ss sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Skjær potetene i syltynne skiver. Friter skivene gylne i varm solsikkeolje. Ikke legg for mange skiver i frityren samtidig, da vil temperaturen på oljen synke og skivene blir bløte, ikke sprø. Løft dem opp av oljen med en hullsleiv og la de dryppe av seg på kjøkkenpapir. Dryss over salt med en gang.
Anrett krabbesalaten og pynt med små salatblader, urter og potetchips. Legg noen agurk- og eplebiter her og der og server.