rask

Kongekrabbesalat med «sørlandschips»

30 min
Lagret av 91 brukere
Kongekrabbesalat med «sørlandschips»
Lagret av 91 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stykker kongekrabbe, tykke, fine kokte ben av topp kvalitet
  • 1 ss estragon, hakket
  • 2 ss gressløk, hakket
  • 1 stk rød chili, renset for frø og finhakket
  • 0.5 stk agurk
  • 1 stk eple
  • sitronsaft, ferskpresset
  • olivenolje
  • bladsalat, til pynt
  • urter, til pynt

Hjemmelaget «sørlandschips»

  • poteter, gjerne fra Sørlandet
  • solsikkeolje, til fritering
  • salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker kongekrabbe, tykke, fine kokte ben av topp kvalitet
  • 1 ss estragon, hakket
  • 2 ss gressløk, hakket
  • 1 stk rød chili, renset for frø og finhakket
  • 0.5 stk agurk
  • 1 stk eple
  • sitronsaft, ferskpresset
  • olivenolje
  • bladsalat, til pynt
  • urter, til pynt

Hjemmelaget «sørlandschips»

  • poteter, gjerne fra Sørlandet
  • solsikkeolje, til fritering
  • salt
Klipp opp beina på langs og plukk ut krabbekjøttet. (Ta gjerne vare på fire fine skallhalvdeler til servering, sjekk at de er frie for eventuelle skallrester og brusk.) Riv krabbekjøttet fra hverandre og bland det forsiktig med estragon, gressløk og chili. Smak blandingen til med noen spiseskjeer olivenolje, noen dråper sitronsaft og salt om nødvendig.
Skjær agurken og eplet i pene terninger, eller lag små kuler. Bland sammen eple, agurk, 3 ss olje og 1 ss sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Skjær potetene i syltynne skiver. Friter skivene gylne i varm solsikkeolje. Ikke legg for mange skiver i frityren samtidig, da vil temperaturen på oljen synke og skivene blir bløte, ikke sprø. Løft dem opp av oljen med en hullsleiv og la de dryppe av seg på kjøkkenpapir. Dryss over salt med en gang.
Anrett krabbesalaten og pynt med små salatblader, urter og potetchips. Legg noen agurk- og eplebiter her og der og server.
woman cooking

Bon appetit!

Klipp opp beina på langs og plukk ut krabbekjøttet. (Ta gjerne vare på fire fine skallhalvdeler til servering, sjekk at de er frie for eventuelle skallrester og brusk.) Riv krabbekjøttet fra hverandre og bland det forsiktig med estragon, gressløk og chili. Smak blandingen til med noen spiseskjeer olivenolje, noen dråper sitronsaft og salt om nødvendig.
Skjær agurken og eplet i pene terninger, eller lag små kuler. Bland sammen eple, agurk, 3 ss olje og 1 ss sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Skjær potetene i syltynne skiver. Friter skivene gylne i varm solsikkeolje. Ikke legg for mange skiver i frityren samtidig, da vil temperaturen på oljen synke og skivene blir bløte, ikke sprø. Løft dem opp av oljen med en hullsleiv og la de dryppe av seg på kjøkkenpapir. Dryss over salt med en gang.
Anrett krabbesalaten og pynt med små salatblader, urter og potetchips. Legg noen agurk- og eplebiter her og der og server.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?