Del hummeren i to på langs. Fjern paven og ”tarmen”. Knekk opp klørne.
Del kongekrabben i leddet og del hver bit i to på langs.
Rens kamskjellene, du skal kun bruke den store muskelen. Ta vare på selve skjellet (både den flate og buede delen) og vask skjellet godt. Skjær kamskjellmuskelen i tynne skiver og fordel skivene på skjellene. Drypp litt olivenolje over skivene, krydre lett med salt og pepper. Legg en liten limebåt på hvert skjell (som presses over skivene).
Dekk et stort fat med knust is (bruk gjerne et etasjefat og dekk hver etasje med is). Legg på reker og dander skalldyrene. Pass bare på at ingen ting blir liggende oppå de råmarinerte kamskjellen. Pynt med sitronbåter og server luksusfatet med hjemmebakt brød og dipper.
Tips: Som ekstra tilbehør kan du ha hvitvinsdampede blåskjell.
Bon appetit!
Del hummeren i to på langs. Fjern paven og ”tarmen”. Knekk opp klørne.
Del kongekrabben i leddet og del hver bit i to på langs.
Rens kamskjellene, du skal kun bruke den store muskelen. Ta vare på selve skjellet (både den flate og buede delen) og vask skjellet godt. Skjær kamskjellmuskelen i tynne skiver og fordel skivene på skjellene. Drypp litt olivenolje over skivene, krydre lett med salt og pepper. Legg en liten limebåt på hvert skjell (som presses over skivene).
Dekk et stort fat med knust is (bruk gjerne et etasjefat og dekk hver etasje med is). Legg på reker og dander skalldyrene. Pass bare på at ingen ting blir liggende oppå de råmarinerte kamskjellen. Pynt med sitronbåter og server luksusfatet med hjemmebakt brød og dipper.
Tips: Som ekstra tilbehør kan du ha hvitvinsdampede blåskjell.