Skalldyrfat med hummer, kongekrabbe, kamskjell og sjøkreps

60 min

Et bugnende skalldyrfat som oser av sommer og luksus.

81 har lagret denne
skalldyrfat i etasjer med hummer, krabbe og kreps

Et bugnende skalldyrfat som oser av sommer og luksus.

81 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2 stk hummer, kokte
  • 4 stk kongekrabbe, bein, kokte
  • 4 stk kamskjell, store, superferske
  • 8 stk sjøkreps, eller krabbeklør, kokte
  • knust is
  • sitron, og lime
  • olivenolje, god, til marinering av kamskjell
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk hummer, kokte
  • 4 stk kongekrabbe, bein, kokte
  • 4 stk kamskjell, store, superferske
  • 8 stk sjøkreps, eller krabbeklør, kokte
  • knust is
  • sitron, og lime
  • olivenolje, god, til marinering av kamskjell
Del hummeren i to på langs. Fjern paven og ”tarmen”. Knekk opp klørne.
Del kongekrabben i leddet og del hver bit i to på langs.
Rens kamskjellene, du skal kun bruke den store muskelen. Ta vare på selve skjellet (både den flate og buede delen) og vask skjellet godt. Skjær kamskjellmuskelen i tynne skiver og fordel skivene på skjellene. Drypp litt olivenolje over skivene, krydre lett med salt og pepper. Legg en liten limebåt på hvert skjell (som presses over skivene).
Dekk et stort fat med knust is (bruk gjerne et etasjefat og dekk hver etasje med is). Legg på reker og dander skalldyrene. Pass bare på at ingen ting blir liggende oppå de råmarinerte kamskjellen. Pynt med sitronbåter og server luksusfatet med hjemmebakt brød og dipper.
Tips: Som ekstra tilbehør kan du ha hvitvinsdampede blåskjell.
woman cooking

Bon appetit!

Del hummeren i to på langs. Fjern paven og ”tarmen”. Knekk opp klørne.
Del kongekrabben i leddet og del hver bit i to på langs.
Rens kamskjellene, du skal kun bruke den store muskelen. Ta vare på selve skjellet (både den flate og buede delen) og vask skjellet godt. Skjær kamskjellmuskelen i tynne skiver og fordel skivene på skjellene. Drypp litt olivenolje over skivene, krydre lett med salt og pepper. Legg en liten limebåt på hvert skjell (som presses over skivene).
Dekk et stort fat med knust is (bruk gjerne et etasjefat og dekk hver etasje med is). Legg på reker og dander skalldyrene. Pass bare på at ingen ting blir liggende oppå de råmarinerte kamskjellen. Pynt med sitronbåter og server luksusfatet med hjemmebakt brød og dipper.
Tips: Som ekstra tilbehør kan du ha hvitvinsdampede blåskjell.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?