Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg hvis du "kakker" på dem.
Finhakk løk og hvitløk. Varm olivenoljen i en romslig kjele. Tilsett løk og hvitløk og la det frese et par minutter under omrøring til løken blir blank og myk uten at den får farge. Tilsett blåskjell og rør godt. Ha i hvitvin, legg på lokk og damp skjellene til de har åpnet seg. Kast eventuelle skjell som ikke åpner seg. Løft skjellene over på et passende fat eller blåskjell i dype tallerkener. La all skjellkraften være igjen i kjelen.
Kok opp kraften, la den koke et par minutter (jevn eventuelt kraften med litt maizena) tilsett creme fraiche eller fløte og gi den et skikkelig oppkok på nytt. Fordel kraften/sausen over blåskjellene og dryss over urter.
Tips! Ønsker du en tykkere saus kan du jevne kraften med 1-2 ss maizena (rørt ut med litt vann) før du tilsetter creme fraiche eller fløte.
Bon appetit!
Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg hvis du "kakker" på dem.
Finhakk løk og hvitløk. Varm olivenoljen i en romslig kjele. Tilsett løk og hvitløk og la det frese et par minutter under omrøring til løken blir blank og myk uten at den får farge. Tilsett blåskjell og rør godt. Ha i hvitvin, legg på lokk og damp skjellene til de har åpnet seg. Kast eventuelle skjell som ikke åpner seg. Løft skjellene over på et passende fat eller blåskjell i dype tallerkener. La all skjellkraften være igjen i kjelen.
Kok opp kraften, la den koke et par minutter (jevn eventuelt kraften med litt maizena) tilsett creme fraiche eller fløte og gi den et skikkelig oppkok på nytt. Fordel kraften/sausen over blåskjellene og dryss over urter.
Tips! Ønsker du en tykkere saus kan du jevne kraften med 1-2 ss maizena (rørt ut med litt vann) før du tilsetter creme fraiche eller fløte.