Hvitvinsdampede blåskjell med hvitløk- og sitronsmør
Store saftige blåskjell som jeg først har dampet, for så å fjerne halve skjellet slik at skjellmaten blir lett tilgjengelig (og mye lettere å spise). Kraften har jeg kokt inn til litt under halv mengde for så å piske inn en liten skvett fløte, sitronsaft, godt med smør og friske urter. Og så topper du skjellene med den gode sausen og passer på at du har brød nok ved siden av til å suge opp hver dråper som måtte ligge igjen i tallerkenen.
Store saftige blåskjell som jeg først har dampet, for så å fjerne halve skjellet slik at skjellmaten blir lett tilgjengelig (og mye lettere å spise). Kraften har jeg kokt inn til litt under halv mengde for så å piske inn en liten skvett fløte, sitronsaft, godt med smør og friske urter. Og så topper du skjellene med den gode sausen og passer på at du har brød nok ved siden av til å suge opp hver dråper som måtte ligge igjen i tallerkenen.
Ingredienser
- 1 kg blåskjell
- 1 stk sjalottløk, stor
- 3 fedd hvitløk
- 1 dl hvitvin, tørr, evt. vann
- 0.5 dl fløte
- 150 g smør
- 0.5 stk sitron
- friske urter, persille, gressløk, estragon og kjørvel
- pepper
- tørket chili, evt. kajennepepper
- godt brød, til servering
Slik gjør du:
- 1 kg blåskjell
- 1 stk sjalottløk, stor
- 3 fedd hvitløk
- 1 dl hvitvin, tørr, evt. vann
- 0.5 dl fløte
- 150 g smør
- 0.5 stk sitron
- friske urter, persille, gressløk, estragon og kjørvel
- pepper
- tørket chili, evt. kajennepepper
- godt brød, til servering
