Blåskjell med grønn curry og kokosmelk
Blåskjell med grønn curry og kokosmelk er et bevis på at store, saftige blåskjell trives svært godt i selskap med en passe hot curry. Ikke er det vanskelig å tilberede heller. Du freser bare litt grønn curry med sjalottløk, hvitløk og ingefær før du heller i kokosmelk og blåskjell. Damp som vanlig til skjellene har åpnet seg og all den gode blåskjellkraften har blandet seg med den lysegrønne curry- og kokossausen. En skikkelig varmende vri på blåskjellene! Du kan også bruke rød currypaste til blåskjellene.
Blåskjell med grønn curry og kokosmelk er et bevis på at store, saftige blåskjell trives svært godt i selskap med en passe hot curry. Ikke er det vanskelig å tilberede heller. Du freser bare litt grønn curry med sjalottløk, hvitløk og ingefær før du heller i kokosmelk og blåskjell. Damp som vanlig til skjellene har åpnet seg og all den gode blåskjellkraften har blandet seg med den lysegrønne curry- og kokossausen. En skikkelig varmende vri på blåskjellene! Du kan også bruke rød currypaste til blåskjellene.
- 2 kg blåskjell
- 2 stykker sjalottløk
- 4 fedd hvitløk
- 1 ss ingefær, fersk, revet
- 4 ss curry paste, grønn
- 3 dl kokosmelk, eller kokoskrem
- 1 ss fish sauce
- 1 ts sukker
- olje, nøytral
- koriander
- thai basilikum
- lime, båter
- brød
- 2 kg blåskjell
- 2 stykker sjalottløk
- 4 fedd hvitløk
- 1 ss ingefær, fersk, revet
- 4 ss curry paste, grønn
- 3 dl kokosmelk, eller kokoskrem
- 1 ss fish sauce
- 1 ts sukker
- olje, nøytral
- koriander
- thai basilikum
- lime, båter
- brød
