rask

Dampede blåskjell med hvitløk

20 min
Lagret av 579 brukere
Dampede blåskjell med hvitløk
Lagret av 579 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 kg blåskjell
  • 2 - 4 stk hvitløksfedd
  • 2 stk sjalottløk, store
  • 4 ss olivenolje
  • 2 - 3 dl hvitvin, tørr
  • 1 dl bladpersille, hakket
  • 1 klype tørket chili, (kan sløyfes)
  • godt brød, til servering

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 kg blåskjell
  • 2 - 4 stk hvitløksfedd
  • 2 stk sjalottløk, store
  • 4 ss olivenolje
  • 2 - 3 dl hvitvin, tørr
  • 1 dl bladpersille, hakket
  • 1 klype tørket chili, (kan sløyfes)
  • godt brød, til servering
Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg hvis du "kakker" på dem.
Finhakk hvitløk og sjalottløk. Varm en romslig gryte, tilsett olje og fres hvitløk og sjalottløk under omrøring til løken er blank og myk.
Tilsett blåskjell og rør alt godt sammen. Hell i hvitvin, legg på lokk og damp skjellene til de har åpnet seg. (Rist på gryten ett par ganger underveis i dampingen.)
Kast eventuelle skjell som ikke åpner seg. Dryss over hakket persille og en klype chili før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg hvis du "kakker" på dem.
Finhakk hvitløk og sjalottløk. Varm en romslig gryte, tilsett olje og fres hvitløk og sjalottløk under omrøring til løken er blank og myk.
Tilsett blåskjell og rør alt godt sammen. Hell i hvitvin, legg på lokk og damp skjellene til de har åpnet seg. (Rist på gryten ett par ganger underveis i dampingen.)
Kast eventuelle skjell som ikke åpner seg. Dryss over hakket persille og en klype chili før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?