rask

Dampede blåskjell med hvitløk

20 min

Du trenger ikke mer enn en tørr hvitvin, hvitløk og litt bladpersille for å lage nydelige hvitvinsdampede blåskjell. 

813 har lagret denne
Dampede blåskjell med hvitløk

Du trenger ikke mer enn en tørr hvitvin, hvitløk og litt bladpersille for å lage nydelige hvitvinsdampede blåskjell. 

813 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2 kg blåskjell
  • 2 - 4 stk hvitløksfedd
  • 2 stk sjalottløk, store
  • 4 ss olivenolje
  • 2 - 3 dl hvitvin, tørr
  • 1 dl bladpersille, hakket
  • 1 klype tørket chili, (kan sløyfes)
  • godt brød, til servering
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 kg blåskjell
  • 2 - 4 stk hvitløksfedd
  • 2 stk sjalottløk, store
  • 4 ss olivenolje
  • 2 - 3 dl hvitvin, tørr
  • 1 dl bladpersille, hakket
  • 1 klype tørket chili, (kan sløyfes)
  • godt brød, til servering
Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg hvis du "kakker" på dem.
Finhakk hvitløk og sjalottløk. Varm en romslig gryte, tilsett olje og fres hvitløk og sjalottløk under omrøring til løken er blank og myk.
Tilsett blåskjell og rør alt godt sammen. Hell i hvitvin, legg på lokk og damp skjellene til de har åpnet seg. (Rist på gryten ett par ganger underveis i dampingen.)
Kast eventuelle skjell som ikke åpner seg. Dryss over hakket persille og en klype chili før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg hvis du "kakker" på dem.
Finhakk hvitløk og sjalottløk. Varm en romslig gryte, tilsett olje og fres hvitløk og sjalottløk under omrøring til løken er blank og myk.
Tilsett blåskjell og rør alt godt sammen. Hell i hvitvin, legg på lokk og damp skjellene til de har åpnet seg. (Rist på gryten ett par ganger underveis i dampingen.)
Kast eventuelle skjell som ikke åpner seg. Dryss over hakket persille og en klype chili før servering.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?