Vask blåskjellene godt i rennende, kaldt vann. Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem.
Finhakk løk og hvitløk. Varm olivenoljen i en romslig kjele. Tilsett løken og hvitløken. La det frese et par minutter under omrøring til løken blir blank og myk, uten at den får farge.
Tilsett blåskjell og hvitvin. Legg på lokk og damp til skjellene har åpnet seg.
Kast eventuelle skjell som ikke åpner seg. Fordel blåskjell og kraften i dype tallerkener. Dryss over hakket persille og server blåskjellene med godt brød.
Tips
Urter som gressløk og dill kan også drysses over blåskjellene før servering. Eventuelt kan du tilsett en kvast frisk timian sammen med blåskjellene når du damper dem.
Bon appetit!
Vask blåskjellene godt i rennende, kaldt vann. Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem.
Finhakk løk og hvitløk. Varm olivenoljen i en romslig kjele. Tilsett løken og hvitløken. La det frese et par minutter under omrøring til løken blir blank og myk, uten at den får farge.
Tilsett blåskjell og hvitvin. Legg på lokk og damp til skjellene har åpnet seg.
Kast eventuelle skjell som ikke åpner seg. Fordel blåskjell og kraften i dype tallerkener. Dryss over hakket persille og server blåskjellene med godt brød.
Tips
Urter som gressløk og dill kan også drysses over blåskjellene før servering. Eventuelt kan du tilsett en kvast frisk timian sammen med blåskjellene når du damper dem.