Blåskjell i rød karri og kokos
Disse blåskjellene er krydret med rød karripasta, ingefær, lime, chili, kokos og koriander. Jeg brukte egentlig bare litt av hvert av det jeg hadde i skapet, resultatet ble kvasi-Thai med masse god smak.
Server gjerne blåskjellene med godt brød eller dampede kinesiske boller (steamed buns) til å suge opp all den gode kraften.
Tips: Du kan godt bytte ut rød med grønn karri pasta.
Disse blåskjellene er krydret med rød karripasta, ingefær, lime, chili, kokos og koriander. Jeg brukte egentlig bare litt av hvert av det jeg hadde i skapet, resultatet ble kvasi-Thai med masse god smak.
Server gjerne blåskjellene med godt brød eller dampede kinesiske boller (steamed buns) til å suge opp all den gode kraften.
Tips: Du kan godt bytte ut rød med grønn karri pasta.
- 2 kg blåskjell
- 2 ss olje
- 1 stk sjalottløk, hakket
- 2 stk hvitløksfedd, finhakket
- 1 ss ingefær, finrevet
- 1 stk rød chili, uten frø, finsnittet
- 1 ss karripasta, rød eller grønn
- 4 stk kaffirlimeblader, eller revet skall fra 1 lime
- 2.5 dl kokosmelk
- 1 ts sukker
- 2 ts fiskesaus
- 1 bunt koriander
- vårløk, finsnittet
- 2 kg blåskjell
- 2 ss olje
- 1 stk sjalottløk, hakket
- 2 stk hvitløksfedd, finhakket
- 1 ss ingefær, finrevet
- 1 stk rød chili, uten frø, finsnittet
- 1 ss karripasta, rød eller grønn
- 4 stk kaffirlimeblader, eller revet skall fra 1 lime
- 2.5 dl kokosmelk
- 1 ts sukker
- 2 ts fiskesaus
- 1 bunt koriander
- vårløk, finsnittet
