rask

Hvitvinsdampede blåskjell med persille og hvitløkssaus à la Bent Stiansen

30 min

Hvitvin og blåskjell smaker helt nydelig sammen, og er virkelig smaken av sommer. Disse lekre blåskjellene er Michelin-kokk Bent Stiansens bidrag til boken «90 retter til Ingrid Espelid Hovig», Gyldendal Forlag. Enkelt, lekker og utrolig godt. Foto: Marianne Gehrken/Gyldendal Forlag

723 har lagret denne
Hvitvinsdampede blåskjell med hvitløkssaus på hvit tallerken

Hvitvin og blåskjell smaker helt nydelig sammen, og er virkelig smaken av sommer. Disse lekre blåskjellene er Michelin-kokk Bent Stiansens bidrag til boken «90 retter til Ingrid Espelid Hovig», Gyldendal Forlag. Enkelt, lekker og utrolig godt. Foto: Marianne Gehrken/Gyldendal Forlag

723 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 kg blåskjell
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 dl olivenolje
  • 1 ts timian
  • 1 dl hvitvin
  • 0.5 dl persille, hakket
  • 1 dl fløte
  • 1 ts maisenna
  • 1 ts sitronsaft
  • 0.5 ts pepper, kvernet
  • salt, smakes til
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg blåskjell
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 dl olivenolje
  • 1 ts timian
  • 1 dl hvitvin
  • 0.5 dl persille, hakket
  • 1 dl fløte
  • 1 ts maisenna
  • 1 ts sitronsaft
  • 0.5 ts pepper, kvernet
  • salt, smakes til
Legg skjellene i vann og rens dem. Ta bort skjegget på skjellene. Skjell som er knuste eller flyter mye, skal kastes.
Finhakk løk og hvitløk, og fres i olje sammen med timian. Ha på skjellene og tilsett hvitvin. Sett på lokk og kok opp.
La skjellene dampe i tre minutter til alle skjell har åpnet seg. De skjellene som da ikke er åpnet, kastes. Ta skjellene ut av kjelen og hold dem varme i et serveringsfat.
Ha fløte, persille, pepper og sitronsaft i kraften og kok opp. Jevn med maisenna utrørt i vann og smak til sausen med eventuelt mer salt (vær forsiktig) og sitronsaft. Hell sausen over skjellene og de er ferdige til å serveres.
woman cooking

Bon appetit!

Legg skjellene i vann og rens dem. Ta bort skjegget på skjellene. Skjell som er knuste eller flyter mye, skal kastes.
Finhakk løk og hvitløk, og fres i olje sammen med timian. Ha på skjellene og tilsett hvitvin. Sett på lokk og kok opp.
La skjellene dampe i tre minutter til alle skjell har åpnet seg. De skjellene som da ikke er åpnet, kastes. Ta skjellene ut av kjelen og hold dem varme i et serveringsfat.
Ha fløte, persille, pepper og sitronsaft i kraften og kok opp. Jevn med maisenna utrørt i vann og smak til sausen med eventuelt mer salt (vær forsiktig) og sitronsaft. Hell sausen over skjellene og de er ferdige til å serveres.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?