Til hovedinnhold

Hvitvinsdampede blåskjell med persille og hvitløkssaus à la Bent Stiansen

30 min
12 varer
714
Hvitvinsdampede blåskjell med hvitløkssaus på hvit tallerken

Hvitvin og blåskjell smaker helt nydelig sammen, og er virkelig smaken av sommer. Disse lekre blåskjellene er Michelin-kokk Bent Stiansens bidrag til boken «90 retter til Ingrid Espelid Hovig», Gyldendal Forlag. Enkelt, lekker og utrolig godt. Foto: Marianne Gehrken/Gyldendal Forlag

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg blåskjell
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 dl olivenolje
  • 1 ts timian
  • 1 dl hvitvin
  • 0.5 dl persille, hakket
  • 1 dl fløte
  • 1 ts maisenna
  • 1 ts sitronsaft
  • 0.5 ts pepper, kvernet
  • salt, smakes til

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg blåskjell
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 dl olivenolje
  • 1 ts timian
  • 1 dl hvitvin
  • 0.5 dl persille, hakket
  • 1 dl fløte
  • 1 ts maisenna
  • 1 ts sitronsaft
  • 0.5 ts pepper, kvernet
  • salt, smakes til
Legg skjellene i vann og rens dem. Ta bort skjegget på skjellene. Skjell som er knuste eller flyter mye, skal kastes.
Finhakk løk og hvitløk, og fres i olje sammen med timian. Ha på skjellene og tilsett hvitvin. Sett på lokk og kok opp.
La skjellene dampe i tre minutter til alle skjell har åpnet seg. De skjellene som da ikke er åpnet, kastes. Ta skjellene ut av kjelen og hold dem varme i et serveringsfat.
Ha fløte, persille, pepper og sitronsaft i kraften og kok opp. Jevn med maisenna utrørt i vann og smak til sausen med eventuelt mer salt (vær forsiktig) og sitronsaft. Hell sausen over skjellene og de er ferdige til å serveres.
woman cooking

Bon appetit!

Legg skjellene i vann og rens dem. Ta bort skjegget på skjellene. Skjell som er knuste eller flyter mye, skal kastes.
Finhakk løk og hvitløk, og fres i olje sammen med timian. Ha på skjellene og tilsett hvitvin. Sett på lokk og kok opp.
La skjellene dampe i tre minutter til alle skjell har åpnet seg. De skjellene som da ikke er åpnet, kastes. Ta skjellene ut av kjelen og hold dem varme i et serveringsfat.
Ha fløte, persille, pepper og sitronsaft i kraften og kok opp. Jevn med maisenna utrørt i vann og smak til sausen med eventuelt mer salt (vær forsiktig) og sitronsaft. Hell sausen over skjellene og de er ferdige til å serveres.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?