Hvitvinsdampede blåskjell med chili og hvitløk

45 min

Blåskjell er enkelt og luksuriøst på samme tid. De er billige og enkle å lage, men smaker skikkelig friskt av hav og gir en veldig god kraft.

274 har lagret denne
Hvitvinsdampede blåskjell med chili og hvitløk i blå bolle

Blåskjell er enkelt og luksuriøst på samme tid. De er billige og enkle å lage, men smaker skikkelig friskt av hav og gir en veldig god kraft.

274 har lagret denne

Ingredienser

2
porsjoner
  • 1 kg blåskjell
  • 4 ss olivenolje
  • 1 stk hvitløk, fersk (eller 2-4 fedd)
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 stk rød chili
  • 2 stk tomat, modne (klase eller plomme)
  • 1.5 dl hvitvin, tørr
  • 0.5 dl bladpersille, hakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg blåskjell
  • 4 ss olivenolje
  • 1 stk hvitløk, fersk (eller 2-4 fedd)
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 stk rød chili
  • 2 stk tomat, modne (klase eller plomme)
  • 1.5 dl hvitvin, tørr
  • 0.5 dl bladpersille, hakket
Lag et lite kryss i tomatskinnet og la tomatene få et raskt opphold i kokende vann. Når skinnet løsner (sprekker opp) løfter du tomatene opp av det kokende vannet og rett over i iskaldt vann. Dra av skinnet, del tomatene, skrap ut den bløte kjernen og grovhakk tomatkjøttet.
Bruker du fersk hvitløk kan du fjerne det ytterste laget før du deler løken i to og så skjærer den i tynne skiver, bruk den grønne stilken også. Hvitløkfedd finhakkes eller skjæres i tynne skiver. Finhakk sjalottløken. Del chilien på langs, skrap ut frøene og skjær chilien i syltynne skiver.
Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem.
Fres sjalottløk, hvitløk og chili i olivenolje i en stor (vid) kjele. Tilsett tomater, blåskjell og hvitvin. Rør rundt, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.
Kast eventuelle skjell som ikke åpner seg. Hell skjellene over i en bolle eller fordel dem i to dype tallerkener. Pass på at du får med all den gode kraften. Dryss over hakket persille og server med godt brød.
Tips: Bytt hvitvinen med øl, gjerne ale.
woman cooking

Bon appetit!

Lag et lite kryss i tomatskinnet og la tomatene få et raskt opphold i kokende vann. Når skinnet løsner (sprekker opp) løfter du tomatene opp av det kokende vannet og rett over i iskaldt vann. Dra av skinnet, del tomatene, skrap ut den bløte kjernen og grovhakk tomatkjøttet.
Bruker du fersk hvitløk kan du fjerne det ytterste laget før du deler løken i to og så skjærer den i tynne skiver, bruk den grønne stilken også. Hvitløkfedd finhakkes eller skjæres i tynne skiver. Finhakk sjalottløken. Del chilien på langs, skrap ut frøene og skjær chilien i syltynne skiver.
Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem.
Fres sjalottløk, hvitløk og chili i olivenolje i en stor (vid) kjele. Tilsett tomater, blåskjell og hvitvin. Rør rundt, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.
Kast eventuelle skjell som ikke åpner seg. Hell skjellene over i en bolle eller fordel dem i to dype tallerkener. Pass på at du får med all den gode kraften. Dryss over hakket persille og server med godt brød.
Tips: Bytt hvitvinen med øl, gjerne ale.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?