Lag et lite kryss i tomatskinnet og la tomatene få et raskt opphold i kokende vann. Når skinnet løsner (sprekker opp) løfter du tomatene opp av det kokende vannet og rett over i iskaldt vann. Dra av skinnet, del tomatene, skrap ut den bløte kjernen og grovhakk tomatkjøttet.
Bruker du fersk hvitløk kan du fjerne det ytterste laget før du deler løken i to og så skjærer den i tynne skiver, bruk den grønne stilken også. Hvitløkfedd finhakkes eller skjæres i tynne skiver. Finhakk sjalottløken. Del chilien på langs, skrap ut frøene og skjær chilien i syltynne skiver.
Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem.
Fres sjalottløk, hvitløk og chili i olivenolje i en stor (vid) kjele. Tilsett tomater, blåskjell og hvitvin. Rør rundt, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.
Kast eventuelle skjell som ikke åpner seg. Hell skjellene over i en bolle eller fordel dem i to dype tallerkener. Pass på at du får med all den gode kraften. Dryss over hakket persille og server med godt brød.
Tips: Bytt hvitvinen med øl, gjerne ale.
Bon appetit!
Lag et lite kryss i tomatskinnet og la tomatene få et raskt opphold i kokende vann. Når skinnet løsner (sprekker opp) løfter du tomatene opp av det kokende vannet og rett over i iskaldt vann. Dra av skinnet, del tomatene, skrap ut den bløte kjernen og grovhakk tomatkjøttet.
Bruker du fersk hvitløk kan du fjerne det ytterste laget før du deler løken i to og så skjærer den i tynne skiver, bruk den grønne stilken også. Hvitløkfedd finhakkes eller skjæres i tynne skiver. Finhakk sjalottløken. Del chilien på langs, skrap ut frøene og skjær chilien i syltynne skiver.
Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem.
Fres sjalottløk, hvitløk og chili i olivenolje i en stor (vid) kjele. Tilsett tomater, blåskjell og hvitvin. Rør rundt, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.
Kast eventuelle skjell som ikke åpner seg. Hell skjellene over i en bolle eller fordel dem i to dype tallerkener. Pass på at du får med all den gode kraften. Dryss over hakket persille og server med godt brød.