Urtedampede blåskjell med pesto- og parmesangratinert toast
Blåskjell er en nydelig og smakfull råvare, som er enkel å tilberede - og i tillegg ganske rimelig å kjøpe. Her deler kokk Trond Moi sin oppskrift på urtedampede blåskjell med deilig og sprø parmesangratinert toast.
Før du begynner dampingen, er det imidlertid viktig at du sjekker at skjellene er levende.
– Det gjør du ved å prøve å åpne skjellet. Er det dødt glir det fra hverandre, er det levende klarer du ikke åpne det, sier Moi.
Oppskriften er hentet fra boken: «Fisk og vin – Den store boken om sjømat og vin fra Trond Moi og Toralf Bølgen med gode venner».
Blåskjell er en nydelig og smakfull råvare, som er enkel å tilberede - og i tillegg ganske rimelig å kjøpe. Her deler kokk Trond Moi sin oppskrift på urtedampede blåskjell med deilig og sprø parmesangratinert toast.
Før du begynner dampingen, er det imidlertid viktig at du sjekker at skjellene er levende.
– Det gjør du ved å prøve å åpne skjellet. Er det dødt glir det fra hverandre, er det levende klarer du ikke åpne det, sier Moi.
Oppskriften er hentet fra boken: «Fisk og vin – Den store boken om sjømat og vin fra Trond Moi og Toralf Bølgen med gode venner».
Ingredienser
Urtedampede blåskjell
- 2 kg blåskjell
- 2 stk løk
- 2 stk sjalottløk
- 2 stk gulrot
- 1 stk fennikel
- 5 fedd hvitløk
- 2 dl olivenolje
- 2 dl hvitvin, tørr
- 2 stk tomat
- 4 ss balsamicoeddik
- 4 ss basilikum, finhakket
Parmesan- og hvitløksgratinert toast
- 4 ss smør
- 2 stykker baguett, mellomstore
- 8 ss crème fraîche
- 4 fedd hvitløk
- 4 ss parmesan, nyrevet
- salt
- pepper
Slik gjør du:
Urtedampede blåskjell
- 2 kg blåskjell
- 2 stk løk
- 2 stk sjalottløk
- 2 stk gulrot
- 1 stk fennikel
- 5 fedd hvitløk
- 2 dl olivenolje
- 2 dl hvitvin, tørr
- 2 stk tomat
- 4 ss balsamicoeddik
- 4 ss basilikum, finhakket
Parmesan- og hvitløksgratinert toast
- 4 ss smør
- 2 stykker baguett, mellomstore
- 8 ss crème fraîche
- 4 fedd hvitløk
- 4 ss parmesan, nyrevet
- salt
- pepper
Blåskjell
Parmesan- og hvitløksgratinert toast
