Pokebowl med kamskjell, matcha-ris og ingefærsaus

40 min

Poke, rå fiskesalat, har blitt manges gatemat-favoritt de siste årene, og som salater flest kan det varieres i det uendelige og toppes etter eget ønske med det du liker og har tilgjengelig. Her er en variant med kamskjell som ligger på toppen av ris smakt til med matcha-te-pulver - noe som gir en fresh grønn farge og spennende smak. Dressingen minner om den etterhvert så velkjente ponzu-sausen i kombinasjon med masse hakket syltet ingefær.

Chilimajonesen på toppen kan du enkelt lage selv ved å blande majones med sterk chilisaus, eller du kan lage en wasabimajones ved å smake til majones med wasabipasta.

368 har lagret denne
Pokebowl med kamskjell, matcha-ris og ingefærsaus

Poke, rå fiskesalat, har blitt manges gatemat-favoritt de siste årene, og som salater flest kan det varieres i det uendelige og toppes etter eget ønske med det du liker og har tilgjengelig. Her er en variant med kamskjell som ligger på toppen av ris smakt til med matcha-te-pulver - noe som gir en fresh grønn farge og spennende smak. Dressingen minner om den etterhvert så velkjente ponzu-sausen i kombinasjon med masse hakket syltet ingefær.

Chilimajonesen på toppen kan du enkelt lage selv ved å blande majones med sterk chilisaus, eller du kan lage en wasabimajones ved å smake til majones med wasabipasta.

368 har lagret denne
4
porsjoner
  • 8 stykker kamskjell
  • 2 dl edamamebønner
  • 2 stk vårløk
  • 5 stk reddik

Saus

  • 1 stk lime, finrevet skall og saft
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 0.25 stk grapefrukt, rosa, saften
  • 70 g syltet ingefær, finhakket
  • 1.5 ss sukker
  • 0.5 dl soyasaus
  • 2 ss nøytral olje
  • koriander, finhakket

Ris

  • 400 g sushiris, eller japansk rundkornet
  • 1 ss matcha, pulver

Ekstra topping

  • ørretrogn
  • chilimajones
  • noritang, strimlet
  • sesamfrø
  • brønnkarse, og/eller frisk koriander
  • wakame
Unngå at skjermen går i dvale
  • 8 stykker kamskjell
  • 2 dl edamamebønner
  • 2 stk vårløk
  • 5 stk reddik

Saus

  • 1 stk lime, finrevet skall og saft
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 0.25 stk grapefrukt, rosa, saften
  • 70 g syltet ingefær, finhakket
  • 1.5 ss sukker
  • 0.5 dl soyasaus
  • 2 ss nøytral olje
  • koriander, finhakket

Ris

  • 400 g sushiris, eller japansk rundkornet
  • 1 ss matcha, pulver

Ekstra topping

  • ørretrogn
  • chilimajones
  • noritang, strimlet
  • sesamfrø
  • brønnkarse, og/eller frisk koriander
  • wakame

Risen

Begynn med risen. «Vask» risen 3-6 ganger i kaldt vann, og la gjerne risen få ligge en halvtimes tid i vann før koking.
Kok risen etter anvisning på pakken. Ta risen ut av kasserollen og la den avkjøle seg noe. Bland risen med matchapulver, smak til.

Sett sammen

Visp sammen alle ingrediensene til sausen.
Skjær kamskjellene i tynne skiver.
Fordel ris i passende boller. Legg på kamskjellskiver, edamamebønner, finsnittet vårløk og reddik i tynne skiver.
Topp med saus, ørretrogn, chilimajones, nori, sesamfrø, urter og wagame.
woman cooking

Bon appetit!

Risen

Begynn med risen. «Vask» risen 3-6 ganger i kaldt vann, og la gjerne risen få ligge en halvtimes tid i vann før koking.
Kok risen etter anvisning på pakken. Ta risen ut av kasserollen og la den avkjøle seg noe. Bland risen med matchapulver, smak til.

Sett sammen

Visp sammen alle ingrediensene til sausen.
Skjær kamskjellene i tynne skiver.
Fordel ris i passende boller. Legg på kamskjellskiver, edamamebønner, finsnittet vårløk og reddik i tynne skiver.
Topp med saus, ørretrogn, chilimajones, nori, sesamfrø, urter og wagame.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?