Pokebowl med kamskjell, matcha-ris og ingefærsaus
Poke, rå fiskesalat, har blitt manges gatemat-favoritt de siste årene, og som salater flest kan det varieres i det uendelige og toppes etter eget ønske med det du liker og har tilgjengelig. Her er en variant med kamskjell som ligger på toppen av ris smakt til med matcha-te-pulver - noe som gir en fresh grønn farge og spennende smak. Dressingen minner om den etterhvert så velkjente ponzu-sausen i kombinasjon med masse hakket syltet ingefær.
Chilimajonesen på toppen kan du enkelt lage selv ved å blande majones med sterk chilisaus, eller du kan lage en wasabimajones ved å smake til majones med wasabipasta.
Poke, rå fiskesalat, har blitt manges gatemat-favoritt de siste årene, og som salater flest kan det varieres i det uendelige og toppes etter eget ønske med det du liker og har tilgjengelig. Her er en variant med kamskjell som ligger på toppen av ris smakt til med matcha-te-pulver - noe som gir en fresh grønn farge og spennende smak. Dressingen minner om den etterhvert så velkjente ponzu-sausen i kombinasjon med masse hakket syltet ingefær.
Chilimajonesen på toppen kan du enkelt lage selv ved å blande majones med sterk chilisaus, eller du kan lage en wasabimajones ved å smake til majones med wasabipasta.
- 8 stykker kamskjell
- 2 dl edamamebønner
- 2 stk vårløk
- 5 stk reddik
Saus
- 1 stk lime, finrevet skall og saft
- 0.5 stk sitron, saften
- 0.25 stk grapefrukt, rosa, saften
- 70 g syltet ingefær, finhakket
- 1.5 ss sukker
- 0.5 dl soyasaus
- 2 ss nøytral olje
- koriander, finhakket
Ris
- 400 g sushiris, eller japansk rundkornet
- 1 ss matcha, pulver
Ekstra topping
- ørretrogn
- chilimajones
- noritang, strimlet
- sesamfrø
- brønnkarse, og/eller frisk koriander
- wakame
- 8 stykker kamskjell
- 2 dl edamamebønner
- 2 stk vårløk
- 5 stk reddik
Saus
- 1 stk lime, finrevet skall og saft
- 0.5 stk sitron, saften
- 0.25 stk grapefrukt, rosa, saften
- 70 g syltet ingefær, finhakket
- 1.5 ss sukker
- 0.5 dl soyasaus
- 2 ss nøytral olje
- koriander, finhakket
Ris
- 400 g sushiris, eller japansk rundkornet
- 1 ss matcha, pulver
Ekstra topping
- ørretrogn
- chilimajones
- noritang, strimlet
- sesamfrø
- brønnkarse, og/eller frisk koriander
- wakame
Risen
Sett sammen
