Beskytt hånden med et kjøkkenhåndkle og ta et godt tak i østersen. Ha "spissen" på østersen mot deg og lirk kniven mellom skallene. Benn litt opp og skjær over muskelen. Fjern den øverste skalldelen. Hell av østersvannet (østersen vil produsere nytt vann) og børst vekk eventuelle rester av skall.
Sjekk at østersen lukter friskt og ser ren og frisk ut.
Legg de åpnede østersene på et fat dekket med havsalt eller tang (så østersen ligger stabilt).
Skjær agurken i tynne strimler. Legg litt agurk og dill på hver østers og drypp over noen dråper chilisaus. Server sitronbåter ved siden av til å presse over.
Bon appetit!
Beskytt hånden med et kjøkkenhåndkle og ta et godt tak i østersen. Ha "spissen" på østersen mot deg og lirk kniven mellom skallene. Benn litt opp og skjær over muskelen. Fjern den øverste skalldelen. Hell av østersvannet (østersen vil produsere nytt vann) og børst vekk eventuelle rester av skall.
Sjekk at østersen lukter friskt og ser ren og frisk ut.
Legg de åpnede østersene på et fat dekket med havsalt eller tang (så østersen ligger stabilt).
Skjær agurken i tynne strimler. Legg litt agurk og dill på hver østers og drypp over noen dråper chilisaus. Server sitronbåter ved siden av til å presse over.