Til hovedinnhold

Østers nesten naturell

20 min

Unn deg denne eksklusiv delikatesse - friske østers - og topp den med agurk, dill, chilisaus og litt sitron, da får du en utrolig munnfull.

NB! Sjekk at østersen lukter friskt og ser ren og frisk ut før du spiser den.

Foto: Johanna Siring, VG

Lagret av 96 brukere
Østers toppet med agurk, dill og litt chilisaus

Unn deg denne eksklusiv delikatesse - friske østers - og topp den med agurk, dill, chilisaus og litt sitron, da får du en utrolig munnfull.

NB! Sjekk at østersen lukter friskt og ser ren og frisk ut før du spiser den.

Foto: Johanna Siring, VG

Lagret av 96 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • østers, ferske og levende
  • chilisaus, hot sauce
  • sitron
  • 0.5 stk agurk
  • Røde syreblader, kan sløyfes

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • østers, ferske og levende
  • chilisaus, hot sauce
  • sitron
  • 0.5 stk agurk
  • Røde syreblader, kan sløyfes
Beskytt hånden med et kjøkkenhåndkle og ta et godt tak i østersen. Ha "spissen" på østersen mot deg og lirk kniven mellom skallene. Benn litt opp og skjær over muskelen. Fjern den øverste skalldelen. Hell av østersvannet (østersen vil produsere nytt vann) og børst vekk eventuelle rester av skall.
Sjekk at østersen lukter friskt og ser ren og frisk ut.
Legg de åpnede østersene på et fat dekket med havsalt eller tang (så østersen ligger stabilt).
Skjær agurken i tynne strimler. Legg litt agurk og dill på hver østers og drypp over noen dråper chilisaus. Server sitronbåter ved siden av til å presse over.
woman cooking

Bon appetit!

Beskytt hånden med et kjøkkenhåndkle og ta et godt tak i østersen. Ha "spissen" på østersen mot deg og lirk kniven mellom skallene. Benn litt opp og skjær over muskelen. Fjern den øverste skalldelen. Hell av østersvannet (østersen vil produsere nytt vann) og børst vekk eventuelle rester av skall.
Sjekk at østersen lukter friskt og ser ren og frisk ut.
Legg de åpnede østersene på et fat dekket med havsalt eller tang (så østersen ligger stabilt).
Skjær agurken i tynne strimler. Legg litt agurk og dill på hver østers og drypp over noen dråper chilisaus. Server sitronbåter ved siden av til å presse over.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?