Til hovedinnhold

Råmarinerte kamskjell og syltede reddiker

15 min

Kamskjell er en av havets delikatesser. Nyt den rå med en god marinade, så har du en lett og sommerlig rett til skalldyrfesten!

Foto: Johanna Siring, VG

Lagret av 111 brukere
Råmarinerte kamskjell og syltede reddiker

Kamskjell er en av havets delikatesser. Nyt den rå med en god marinade, så har du en lett og sommerlig rett til skalldyrfesten!

Foto: Johanna Siring, VG

Lagret av 111 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 8 - 12 stk kamskjell, renset, kun muskel
  • 4 ss olivenolje
  • salt og kvernet pepper
  • 1 klype tørket chili, knust
  • 1 bunt gressløk, liten

Syltede reddiker

  • 1 bunt reddik
  • 1 dl eddik 7%
  • 0.5 dl vann
  • 1 klype salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 8 - 12 stk kamskjell, renset, kun muskel
  • 4 ss olivenolje
  • salt og kvernet pepper
  • 1 klype tørket chili, knust
  • 1 bunt gressløk, liten

Syltede reddiker

  • 1 bunt reddik
  • 1 dl eddik 7%
  • 0.5 dl vann
  • 1 klype salt
Vask og skjær reddikene i skiver eller smale båter. Bland eddik, sukker, vann og en klype salt i en kasserolle. Kok opp og la laken småkoke i et par minutter, avkjøl. Ha reddikene over på et sylteglass eller lignende og fyll på med syltelake. La reddikene marinere i minst 20 minutter.
Skjær kamskjellene i tynne skiver. Smør en passende tallerken med litt olje og legg på kamskjellskivene. Krydre med salt og litt kvernet pepper, press over limesaft og drypp over olivenolje. Dryss til slutt over gressløk og litt knust tørket chili.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og skjær reddikene i skiver eller smale båter. Bland eddik, sukker, vann og en klype salt i en kasserolle. Kok opp og la laken småkoke i et par minutter, avkjøl. Ha reddikene over på et sylteglass eller lignende og fyll på med syltelake. La reddikene marinere i minst 20 minutter.
Skjær kamskjellene i tynne skiver. Smør en passende tallerken med litt olje og legg på kamskjellskivene. Krydre med salt og litt kvernet pepper, press over limesaft og drypp over olivenolje. Dryss til slutt over gressløk og litt knust tørket chili.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?