Grillede sjøkreps med hvitløk- og estragonsmør
Store, saftige, flotte sjøkreps som er perfekte å grille. Så lekkert, enkelt og fantastisk godt.
Utfordringen er å få tak i rå sjøkreps, og det er ganske viktig. Kokte kreps kan gjerne varmes forsiktig på grillen, men fordi de allerede er varmebehandlet kan for mye varme lett føre til både tørt og seigt kjøtt, og det ønsker vi absolutt ikke! Store rå sjøkreps derimot blir uimotståelig saftig. Del krepsen i to på langs – nesten igjennom. Stopp når kniven treffer skallet på undersiden og knekk (eller brett) sjøkrepsen ut som en sommerfugl før du krydrer kjøttet lett med salt og kvernet pepper og legger på gode klatter med hjemmelaget hvitløk- og estragonsmør.
Selve grillingen er gjort unna på få minutter, så sørg for at alt er klart før du går i gang. Du kjenner det på lukta når det nærmer seg, duften av «karamelliserte» skalldyr er forlokkende sødmefull. Og så ser du at kjøttet skifter fra å være glassaktig til å bli hvitt (litt glassaktig i midten er bare fint) der det freser og bader i kryddersmøret sitt. De nygrillede krepsene skal nytes med det samme, her er det ingen grunn til å vente!
Foto: Johanna Siring, VG
Store, saftige, flotte sjøkreps som er perfekte å grille. Så lekkert, enkelt og fantastisk godt.
Utfordringen er å få tak i rå sjøkreps, og det er ganske viktig. Kokte kreps kan gjerne varmes forsiktig på grillen, men fordi de allerede er varmebehandlet kan for mye varme lett føre til både tørt og seigt kjøtt, og det ønsker vi absolutt ikke! Store rå sjøkreps derimot blir uimotståelig saftig. Del krepsen i to på langs – nesten igjennom. Stopp når kniven treffer skallet på undersiden og knekk (eller brett) sjøkrepsen ut som en sommerfugl før du krydrer kjøttet lett med salt og kvernet pepper og legger på gode klatter med hjemmelaget hvitløk- og estragonsmør.
Selve grillingen er gjort unna på få minutter, så sørg for at alt er klart før du går i gang. Du kjenner det på lukta når det nærmer seg, duften av «karamelliserte» skalldyr er forlokkende sødmefull. Og så ser du at kjøttet skifter fra å være glassaktig til å bli hvitt (litt glassaktig i midten er bare fint) der det freser og bader i kryddersmøret sitt. De nygrillede krepsene skal nytes med det samme, her er det ingen grunn til å vente!
Foto: Johanna Siring, VG
Ingredienser
- 12 stk sjøkreps, store og rå
- 200 g meierismør, romtemperert
- 4 stk hvitløksfedd, finhakket
- 0.5 stk sitron
- 4 ss friske urter, hakkede estragonblader
- salt og kvernet pepper
- brød, til servering
- sitron, lime, gjerne grillet
Slik gjør du:
- 12 stk sjøkreps, store og rå
- 200 g meierismør, romtemperert
- 4 stk hvitløksfedd, finhakket
- 0.5 stk sitron
- 4 ss friske urter, hakkede estragonblader
- salt og kvernet pepper
- brød, til servering
- sitron, lime, gjerne grillet
