Grillede sjøkreps med hjemmelaget kryddersmør er intet mindre enn hysterisk godt. Får du ikke tak i ramsløk kan du bytte ut ramsløkbladene med en god håndfull basilikumblader eller bladpersille. Du kan selvsagt mikse og trikse urter og mengde etter eget ønske.
Grillede sjøkreps med hjemmelaget kryddersmør er intet mindre enn hysterisk godt. Får du ikke tak i ramsløk kan du bytte ut ramsløkbladene med en god håndfull basilikumblader eller bladpersille. Du kan selvsagt mikse og trikse urter og mengde etter eget ønske.
Bland romtemperert smør med hakkede urter, hvitløk, sitronskall og sitronsaft. Kjør det gjerne sammen med en stavmikser.
Avliv krepsen ved å gi dem et raskt opphold i fosskokende vann. Avkjøl i isvann og oppbevar krepesen i kjøleskap frem til videre bruk.
Del krepsen i to på langs, nesten igjennom, og ”brett” krepsen ut som en sommerfugl. Fjern paven og tarmen.
Krydre kjøttet lett med salt og pepper og legg på godt med kryddersmør. Legg krepsen på varm grill med skallet ned.
Grilles til kjøttet ikke lenger er "glassaktig", ca 10 - 15 minutter. Nytes med andakt og følelse, og godt brød som suger opp hver dråpe av den nydelige kraften og smøret.
Bon appetit!
Bland romtemperert smør med hakkede urter, hvitløk, sitronskall og sitronsaft. Kjør det gjerne sammen med en stavmikser.
Avliv krepsen ved å gi dem et raskt opphold i fosskokende vann. Avkjøl i isvann og oppbevar krepesen i kjøleskap frem til videre bruk.
Del krepsen i to på langs, nesten igjennom, og ”brett” krepsen ut som en sommerfugl. Fjern paven og tarmen.
Krydre kjøttet lett med salt og pepper og legg på godt med kryddersmør. Legg krepsen på varm grill med skallet ned.
Grilles til kjøttet ikke lenger er "glassaktig", ca 10 - 15 minutter. Nytes med andakt og følelse, og godt brød som suger opp hver dråpe av den nydelige kraften og smøret.