rask

Sjøkreps med urtesmør

15 min

Sjøkreps er de beste krepsdyrene, og det beste du kan gjøre med dem er å grille dem på en varm kullgrill. Men innendørs er det nesten like bra, og mye enklere, å grille dem under grillelementet i ovnen. Denne oppskriften er laget for hjemmebruk. De fleste fiskebutikkene koker sine sjøkreps om morgenen, så det kan være lurt å bestille på forhånd. Sjøkreps blir fort dårlige, så hvis ikke du finner ferske sjøkreps er det helt fint å bruke frosne.

319 har lagret denne
Sjøkreps med urtesmør

Sjøkreps er de beste krepsdyrene, og det beste du kan gjøre med dem er å grille dem på en varm kullgrill. Men innendørs er det nesten like bra, og mye enklere, å grille dem under grillelementet i ovnen. Denne oppskriften er laget for hjemmebruk. De fleste fiskebutikkene koker sine sjøkreps om morgenen, så det kan være lurt å bestille på forhånd. Sjøkreps blir fort dårlige, så hvis ikke du finner ferske sjøkreps er det helt fint å bruke frosne.

319 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 12 stk sjøkreps, strl 8/12
  • 100 g smør, romtemperert
  • 3 ts bladpersille, finhakket
  • 1 ts sitronskall, finrevet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 12 stk sjøkreps, strl 8/12
  • 100 g smør, romtemperert
  • 3 ts bladpersille, finhakket
  • 1 ts sitronskall, finrevet
Sett ovnen på full guffe – helst med grillelement. (Eller tenn en grill i hagen.)
Bland mykt smør med persille, sitronskall og hvitløk.
Del sjøkrepsene på langs. Fjern paven, som sitter helt fremst i hodet. Merk: ikke fjern korallen, dersom de har. (Korallen er knall grønn og kan se litt rar ut, men smaker kjempegodt.)
Legg krepsene med snittsiden opp i en ildfast form. Fordel smøret utover. Grill i ovnen til kjøttet nesten er gjennomstekt, det tar ikke mer enn noen minutter. (Hvis du griller på ordentlig grill, kan det lønne seg å grille først lynraskt med snittflaten ned, og så snu og grille ferdig, og ha på urtesmøret til slutt.)
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på full guffe – helst med grillelement. (Eller tenn en grill i hagen.)
Bland mykt smør med persille, sitronskall og hvitløk.
Del sjøkrepsene på langs. Fjern paven, som sitter helt fremst i hodet. Merk: ikke fjern korallen, dersom de har. (Korallen er knall grønn og kan se litt rar ut, men smaker kjempegodt.)
Legg krepsene med snittsiden opp i en ildfast form. Fordel smøret utover. Grill i ovnen til kjøttet nesten er gjennomstekt, det tar ikke mer enn noen minutter. (Hvis du griller på ordentlig grill, kan det lønne seg å grille først lynraskt med snittflaten ned, og så snu og grille ferdig, og ha på urtesmøret til slutt.)
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?