rask

Sjøkreps med urtesmør

15 min

Sjøkreps er de beste krepsdyrene, og det beste du kan gjøre med dem er å grille dem på en varm kullgrill. Men innendørs er det nesten like bra, og mye enklere, å grille dem under grillelementet i ovnen. Denne oppskriften er laget for hjemmebruk. De fleste fiskebutikkene koker sine sjøkreps om morgenen, så det kan være lurt å bestille på forhånd. Sjøkreps blir fort dårlige, så hvis ikke du finner ferske sjøkreps er det helt fint å bruke frosne.

319 har lagret denne
Sjøkreps med urtesmør

Sjøkreps er de beste krepsdyrene, og det beste du kan gjøre med dem er å grille dem på en varm kullgrill. Men innendørs er det nesten like bra, og mye enklere, å grille dem under grillelementet i ovnen. Denne oppskriften er laget for hjemmebruk. De fleste fiskebutikkene koker sine sjøkreps om morgenen, så det kan være lurt å bestille på forhånd. Sjøkreps blir fort dårlige, så hvis ikke du finner ferske sjøkreps er det helt fint å bruke frosne.

319 har lagret denne
4
porsjoner
  • 12 stk sjøkreps, strl 8/12
  • 100 g smør, romtemperert
  • 3 ts bladpersille, finhakket
  • 1 ts sitronskall, finrevet
Unngå at skjermen går i dvale
  • 12 stk sjøkreps, strl 8/12
  • 100 g smør, romtemperert
  • 3 ts bladpersille, finhakket
  • 1 ts sitronskall, finrevet
Sett ovnen på full guffe – helst med grillelement. (Eller tenn en grill i hagen.)
Bland mykt smør med persille, sitronskall og hvitløk.
Del sjøkrepsene på langs. Fjern paven, som sitter helt fremst i hodet. Merk: ikke fjern korallen, dersom de har. (Korallen er knall grønn og kan se litt rar ut, men smaker kjempegodt.)
Legg krepsene med snittsiden opp i en ildfast form. Fordel smøret utover. Grill i ovnen til kjøttet nesten er gjennomstekt, det tar ikke mer enn noen minutter. (Hvis du griller på ordentlig grill, kan det lønne seg å grille først lynraskt med snittflaten ned, og så snu og grille ferdig, og ha på urtesmøret til slutt.)
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på full guffe – helst med grillelement. (Eller tenn en grill i hagen.)
Bland mykt smør med persille, sitronskall og hvitløk.
Del sjøkrepsene på langs. Fjern paven, som sitter helt fremst i hodet. Merk: ikke fjern korallen, dersom de har. (Korallen er knall grønn og kan se litt rar ut, men smaker kjempegodt.)
Legg krepsene med snittsiden opp i en ildfast form. Fordel smøret utover. Grill i ovnen til kjøttet nesten er gjennomstekt, det tar ikke mer enn noen minutter. (Hvis du griller på ordentlig grill, kan det lønne seg å grille først lynraskt med snittflaten ned, og så snu og grille ferdig, og ha på urtesmøret til slutt.)
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?