Beregne tre østers per person. Mange foretrekker sine østers servert med en sitronbåt til å presse over. Et annet klassisk alternativ er å vispe sammen en enkel rødvinsvinaigrette av 2 spiseskjeer rødvinseddik, 2 spiseskjeer olivenolje og 1 finhakket sjalottløk.
Beregne tre østers per person. Mange foretrekker sine østers servert med en sitronbåt til å presse over. Et annet klassisk alternativ er å vispe sammen en enkel rødvinsvinaigrette av 2 spiseskjeer rødvinseddik, 2 spiseskjeer olivenolje og 1 finhakket sjalottløk.
Beskytt hånden med et kjøkkenhåndkle og ta et godt tak i østersen. Ha «spissen» på østersen mot deg, og lirk kniven mellom skallene. Benn litt opp og skjær over muskelen. Fjern den øverste delen, hell av vannet (den vil produsere nytt vann) og børst bort eventuelle rester av skall (vær nøye, skallrester er ikke godt).
Sjekk at østersen lukter friskt, ser ren og frisk ut. Hvis østersen lukter vondt må du kaste østersen, bytte kjøkkenhåndkle (som du holdt østersen i) og vaske kniven veldig godt før du fortsetter med neste østers.
Legg de åpnede østersene på et fat dekket med havsalt, knust is eller tang. Topp hver østers med 3-4 granateplekjerner, et par dråper olivenolje og hotsauce/tabasco. Serveres med det samme.
Bon appetit!
Beskytt hånden med et kjøkkenhåndkle og ta et godt tak i østersen. Ha «spissen» på østersen mot deg, og lirk kniven mellom skallene. Benn litt opp og skjær over muskelen. Fjern den øverste delen, hell av vannet (den vil produsere nytt vann) og børst bort eventuelle rester av skall (vær nøye, skallrester er ikke godt).
Sjekk at østersen lukter friskt, ser ren og frisk ut. Hvis østersen lukter vondt må du kaste østersen, bytte kjøkkenhåndkle (som du holdt østersen i) og vaske kniven veldig godt før du fortsetter med neste østers.
Legg de åpnede østersene på et fat dekket med havsalt, knust is eller tang. Topp hver østers med 3-4 granateplekjerner, et par dråper olivenolje og hotsauce/tabasco. Serveres med det samme.