Stekte kamskjell med hvitløk- og sitronsmør
Kamskjell er nydelig luksus som passer helt utmerket som forrett. Ferske kamskjell er selvsagt det aller beste, men de kan også kjøpes fryste.
Det man uansett skal passe litt ekstra på er tiden. Kamskjell trenger kun et kort, godt og varmt opphold i pannen. Oversteking kan føre til viskelærkonsistens, og det er det siste du ønsker når du først har gått til innkjøp av denne delikatessen. Et karamellisert smørbad derimot, med masse hvitløk og sitron er midt i blinken.
Kamskjell er nydelig luksus som passer helt utmerket som forrett. Ferske kamskjell er selvsagt det aller beste, men de kan også kjøpes fryste.
Det man uansett skal passe litt ekstra på er tiden. Kamskjell trenger kun et kort, godt og varmt opphold i pannen. Oversteking kan føre til viskelærkonsistens, og det er det siste du ønsker når du først har gått til innkjøp av denne delikatessen. Et karamellisert smørbad derimot, med masse hvitløk og sitron er midt i blinken.
Ingredienser
- 12 stk kamskjell, kun muskelen
- 4 fedd hvitløk
- 1 stk sitron, helst Amalfi-sitron
- 100 g smør
- 1 dl persille, hakket
- tørket chili, en god klype, knust
- ruccolasalat, kan sløyfes
- salt og kvernet pepper
Til steking
- olje, nøytral, eller klarnet smør
Til servering
- brød
Slik gjør du:
- 12 stk kamskjell, kun muskelen
- 4 fedd hvitløk
- 1 stk sitron, helst Amalfi-sitron
- 100 g smør
- 1 dl persille, hakket
- tørket chili, en god klype, knust
- ruccolasalat, kan sløyfes
- salt og kvernet pepper
Til steking
- olje, nøytral, eller klarnet smør
Til servering
- brød
