rask

Gratinerte sjøkreps av Geir Skeie

30 min

Disse gratinerte sjøkrepsene er av Geir Skeie. Han vant gull i Bocuse d´Or i 2009 og har startet sjømatsrestauranten Brygge 11 i Sandefjord, på Stord og i Hemsedal. 

137 har lagret denne
Gratinerte sjøkreps av Geir Skeie

Disse gratinerte sjøkrepsene er av Geir Skeie. Han vant gull i Bocuse d´Or i 2009 og har startet sjømatsrestauranten Brygge 11 i Sandefjord, på Stord og i Hemsedal. 

137 har lagret denne
2
porsjoner
  • 1.2 kg sjøkreps, Rå. Eventuelt hummer
  • 200 g smør, romtemperert
  • 1 kvast estragon, eller persille
  • 0.5 stk sitron, revet skall + litt sitronsaft
  • 1 stk eggeplomme
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.2 kg sjøkreps, Rå. Eventuelt hummer
  • 200 g smør, romtemperert
  • 1 kvast estragon, eller persille
  • 0.5 stk sitron, revet skall + litt sitronsaft
  • 1 stk eggeplomme
Kjør smør, egg, urter og sitron med stavmikser eller kjøkkenmaskin til det er godt blandet. Ha blandingen over sjøkrepsen i et tynt lag. Lager du smøret i forkant kan den rulles i plastfilm, avkjøles og skaves i tynne skiver med kniv eller ostehøvel.
Gratiner under grillelementet i ovnen i 4-5 minutter. Krepsen er klar når du så vidt klarer å løfte kjøttet ut av skallet med en gaffel.
woman cooking

Bon appetit!

Kjør smør, egg, urter og sitron med stavmikser eller kjøkkenmaskin til det er godt blandet. Ha blandingen over sjøkrepsen i et tynt lag. Lager du smøret i forkant kan den rulles i plastfilm, avkjøles og skaves i tynne skiver med kniv eller ostehøvel.
Gratiner under grillelementet i ovnen i 4-5 minutter. Krepsen er klar når du så vidt klarer å løfte kjøttet ut av skallet med en gaffel.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?