rask

Gratinerte sjøkreps av Geir Skeie

30 min
Lagret av 127 brukere
Gratinerte sjøkreps av Geir Skeie
Lagret av 127 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • 1.2 kg sjøkreps, Rå. Eventuelt hummer
  • 200 g smør, romtemperert
  • 1 kvast estragon, eller persille
  • 0.5 stk sitron, revet skall + litt sitronsaft
  • 1 stk eggeplomme

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.2 kg sjøkreps, Rå. Eventuelt hummer
  • 200 g smør, romtemperert
  • 1 kvast estragon, eller persille
  • 0.5 stk sitron, revet skall + litt sitronsaft
  • 1 stk eggeplomme
Kjør smør, egg, urter og sitron med stavmikser eller kjøkkenmaskin til det er godt blandet. Ha blandingen over sjøkrepsen i et tynt lag. Lager du smøret i forkant kan den rulles i plastfilm, avkjøles og skaves i tynne skiver med kniv eller ostehøvel.
Gratiner under grillelementet i ovnen i 4-5 minutter. Krepsen er klar når du så vidt klarer å løfte kjøttet ut av skallet med en gaffel.
woman cooking

Bon appetit!

Kjør smør, egg, urter og sitron med stavmikser eller kjøkkenmaskin til det er godt blandet. Ha blandingen over sjøkrepsen i et tynt lag. Lager du smøret i forkant kan den rulles i plastfilm, avkjøles og skaves i tynne skiver med kniv eller ostehøvel.
Gratiner under grillelementet i ovnen i 4-5 minutter. Krepsen er klar når du så vidt klarer å løfte kjøttet ut av skallet med en gaffel.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?