rask

Lobster roll

15 min

Lobster roll er rett og slett en liten hummersandwich. Det er godt brød fylt med hjemmelaget hummerrøre; jeg har brukt saftige surdeigs-pølsebrød og ferdigkokt hummer. 
Det mest kompliserte med denne retten er å rense den kokte hummeren; har du ikke gjort det før er det helt utrolig hva du kan finne på youtube! 
Servert i et lite «gatekjøkkenbeger» blir det en kul liten rett som superfint kan serveres med et glass champagne som en litt stor appetittvekker - det er selvsagt heller ingenting i veien for å lage flere små.

300 har lagret denne
Hummersandwich

Lobster roll er rett og slett en liten hummersandwich. Det er godt brød fylt med hjemmelaget hummerrøre; jeg har brukt saftige surdeigs-pølsebrød og ferdigkokt hummer. 
Det mest kompliserte med denne retten er å rense den kokte hummeren; har du ikke gjort det før er det helt utrolig hva du kan finne på youtube! 
Servert i et lite «gatekjøkkenbeger» blir det en kul liten rett som superfint kan serveres med et glass champagne som en litt stor appetittvekker - det er selvsagt heller ingenting i veien for å lage flere små.

300 har lagret denne
2
porsjoner
  • 1 stk hummer, kokt
  • 3 ss majones, god
  • 1 ss crème fraîche
  • 2 stk vårløk
  • 1 stilk stangselleri
  • 2 ss gressløk, hakket
  • 1 ss estragon, hakket
  • chilisaus
  • potetgull, sprøtt og godt
  • salat
  • 2 stk pølsebrød, saftige og gode, evt brioche
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk hummer, kokt
  • 3 ss majones, god
  • 1 ss crème fraîche
  • 2 stk vårløk
  • 1 stilk stangselleri
  • 2 ss gressløk, hakket
  • 1 ss estragon, hakket
  • chilisaus
  • potetgull, sprøtt og godt
  • salat
  • 2 stk pølsebrød, saftige og gode, evt brioche
Rens hummeren og skjær hummerkjøttet i grove biter. Finsnitt vårløk og stangselleri.
Bland sammen hummer, majones, creme fraiche, vårløk, stangselleri, gressløk, estragon og chilisaus. Smak blandingen til med en klype salt og litt kvernet pepper.
Varm pølsebrødene og fyll dem med hummersalat (- legg eventuelt noen salatblader i bunnen). Topp med litt potetgull og server.
woman cooking

Bon appetit!

Rens hummeren og skjær hummerkjøttet i grove biter. Finsnitt vårløk og stangselleri.
Bland sammen hummer, majones, creme fraiche, vårløk, stangselleri, gressløk, estragon og chilisaus. Smak blandingen til med en klype salt og litt kvernet pepper.
Varm pølsebrødene og fyll dem med hummersalat (- legg eventuelt noen salatblader i bunnen). Topp med litt potetgull og server.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?