Til hovedinnhold

Kajunsk kreps

1 h
17 varer
31
Kajunsk kreps
Stockphoto

Det er lov til å eksperimentere litt med tradisjonene. Server kajunkokte kreps med mais, poteter og løk.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 kg kreps
  • småpoteter
  • 4 maiskolbe
  • 2 løk
  • 8 l vann
  • 1 l pils
  • 4 ss salt
  • 4 ts løkpulver
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 2 ts spisskummen, frø
  • 2 ts korianderfrø
  • 2 ts fennikelfrø
  • 2 ss paprikapulver
  • 2 ss oregano
  • 2 ts pepper
  • kajennepepper
  • 2 dl honning

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 kg kreps
  • småpoteter
  • 4 maiskolbe
  • 2 løk
  • 8 l vann
  • 1 l pils
  • 4 ss salt
  • 4 ts løkpulver
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 2 ts spisskummen, frø
  • 2 ts korianderfrø
  • 2 ts fennikelfrø
  • 2 ss paprikapulver
  • 2 ss oregano
  • 2 ts pepper
  • kajennepepper
  • 2 dl honning
Rist spisskummenfrø, korianderfrø og fennikelfrø i en liten kjele på lav varme i et par minutter, til det lukter godt. Knus frøene i en morter. Ha alle krydderne i en liten bolle og bland godt.
Bland sammen vann, øl og honning i en stor kjele, pisk inn krydderet. Kok opp, legg på lokk og la laken koke i en halvtime. 
Ha i poteter, mais og løk. Kok i ti minutter.
Ha i krepsen og kok videre i fem minutter. Ta kjelen av varmen og la kjelen stå, med lokk, i ti minutter. Hell laken av og server med en gang.
woman cooking

Bon appetit!

Rist spisskummenfrø, korianderfrø og fennikelfrø i en liten kjele på lav varme i et par minutter, til det lukter godt. Knus frøene i en morter. Ha alle krydderne i en liten bolle og bland godt.
Bland sammen vann, øl og honning i en stor kjele, pisk inn krydderet. Kok opp, legg på lokk og la laken koke i en halvtime. 
Ha i poteter, mais og løk. Kok i ti minutter.
Ha i krepsen og kok videre i fem minutter. Ta kjelen av varmen og la kjelen stå, med lokk, i ti minutter. Hell laken av og server med en gang.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?