Kajunsk kreps

60 min

Det er lov til å eksperimentere litt med tradisjonene. Server kajunkokte kreps med mais, poteter og løk.

32 har lagret denne
Kajunsk kreps
Foto: Stockphoto

Det er lov til å eksperimentere litt med tradisjonene. Server kajunkokte kreps med mais, poteter og løk.

32 har lagret denne
8
porsjoner
  • 4 kg kreps
  • småpoteter
  • 4 maiskolbe
  • 2 løk
  • 8 l vann
  • 1 l pils
  • 4 ss salt
  • 4 ts løkpulver
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 2 ts spisskummen, frø
  • 2 ts korianderfrø
  • 2 ts fennikelfrø
  • 2 ss paprikapulver
  • 2 ss oregano
  • 2 ts pepper
  • kajennepepper
  • 2 dl honning
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 kg kreps
  • småpoteter
  • 4 maiskolbe
  • 2 løk
  • 8 l vann
  • 1 l pils
  • 4 ss salt
  • 4 ts løkpulver
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 2 ts spisskummen, frø
  • 2 ts korianderfrø
  • 2 ts fennikelfrø
  • 2 ss paprikapulver
  • 2 ss oregano
  • 2 ts pepper
  • kajennepepper
  • 2 dl honning
Rist spisskummenfrø, korianderfrø og fennikelfrø i en liten kjele på lav varme i et par minutter, til det lukter godt. Knus frøene i en morter. Ha alle krydderne i en liten bolle og bland godt.
Bland sammen vann, øl og honning i en stor kjele, pisk inn krydderet. Kok opp, legg på lokk og la laken koke i en halvtime. 
Ha i poteter, mais og løk. Kok i ti minutter.
Ha i krepsen og kok videre i fem minutter. Ta kjelen av varmen og la kjelen stå, med lokk, i ti minutter. Hell laken av og server med en gang.
woman cooking

Bon appetit!

Rist spisskummenfrø, korianderfrø og fennikelfrø i en liten kjele på lav varme i et par minutter, til det lukter godt. Knus frøene i en morter. Ha alle krydderne i en liten bolle og bland godt.
Bland sammen vann, øl og honning i en stor kjele, pisk inn krydderet. Kok opp, legg på lokk og la laken koke i en halvtime. 
Ha i poteter, mais og løk. Kok i ti minutter.
Ha i krepsen og kok videre i fem minutter. Ta kjelen av varmen og la kjelen stå, med lokk, i ti minutter. Hell laken av og server med en gang.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?