Til hovedinnhold

Ceviche av kamskjell

30 min
9 varer
61
Ceviche av kamskjell

Imponer med en stilig kamskjellceviche med lime, chili og tequiladressing.
Kilde: Foto Razmarinka/NTB Scanpix.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 16 kamskjell, rensede
  • 4 lime
  • 1 ss fiskesaus
  • brunt sukker
  • agurk
  • 2 ss tequila
  • 2 sjalottløk
  • 2 tomat
  • salat, mikrosalat

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 16 kamskjell, rensede
  • 4 lime
  • 1 ss fiskesaus
  • brunt sukker
  • agurk
  • 2 ss tequila
  • 2 sjalottløk
  • 2 tomat
  • salat, mikrosalat
Skjær kamskjellene i tynne skiver.
Skrell agurken og fjern frøene og skjær den i små terninger. Skjær sjalottløken i tynne ringer. Skrell tomaten og fjern frøene og skjær dem i tynne skiver.
Ha limesaft, fiskesaus, sukker og agurk i en kjøkkenmaskin med kniver og kjør til du har en jevn marinade. Bland i tequila og smak til med salt og pepper. Ta av to spiseskjeer av marinaden. 
Ha sjalottløk og tomat i en liten bolle og bland sammen to spiseskjeer marinade.
Ha kamskjellskivene i en annen bolle og hell over marinaden, bland forsiktig..
Legg cevichen opp på tallerkener, eller i et renset kamskjell, ha over tomat- og løkblandingen og pynt med mikrosalat.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kamskjellene i tynne skiver.
Skrell agurken og fjern frøene og skjær den i små terninger. Skjær sjalottløken i tynne ringer. Skrell tomaten og fjern frøene og skjær dem i tynne skiver.
Ha limesaft, fiskesaus, sukker og agurk i en kjøkkenmaskin med kniver og kjør til du har en jevn marinade. Bland i tequila og smak til med salt og pepper. Ta av to spiseskjeer av marinaden. 
Ha sjalottløk og tomat i en liten bolle og bland sammen to spiseskjeer marinade.
Ha kamskjellskivene i en annen bolle og hell over marinaden, bland forsiktig..
Legg cevichen opp på tallerkener, eller i et renset kamskjell, ha over tomat- og løkblandingen og pynt med mikrosalat.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?