Fjern innmaten i hodet og skrap vekk gjellene med en teskje
Hakk opp hoder og klør.
Varm litt olje i en gryte og fres skallene over høy varme under omrøring. Tilsett tomatpuré, løk, hvitløk og persillestilk. La det frese videre i et minutt. Tilsett kaldt vann til det så vidt dekker skallene og en klype salt. Kok opp og skum vekk eventuelle urenheter som samler seg på toppen. La kraften småkoke/syde videre i ca. 45 minutter. Sil kraften og kok den inn til ca. 1 1/2 desiliter, den skal bli ganske så konsentrert.
Bon appetit!
Fjern innmaten i hodet og skrap vekk gjellene med en teskje
Hakk opp hoder og klør.
Varm litt olje i en gryte og fres skallene over høy varme under omrøring. Tilsett tomatpuré, løk, hvitløk og persillestilk. La det frese videre i et minutt. Tilsett kaldt vann til det så vidt dekker skallene og en klype salt. Kok opp og skum vekk eventuelle urenheter som samler seg på toppen. La kraften småkoke/syde videre i ca. 45 minutter. Sil kraften og kok den inn til ca. 1 1/2 desiliter, den skal bli ganske så konsentrert.