Til hovedinnhold

Hummerkraft

1 h 30 min
4 varer
64
Hummerkraft

Ønsker du å utnytte absolutt hele hummeren - lag kraft på skallet! Det kan virke omstendelig, men er slett ikke så vanskelig.

Ingredienser

1
porsjoner
  • hummer, rester og skall
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 stk sjalottløk, hakket
  • 1 stk persille, eller estragonstilk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • hummer, rester og skall
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 stk sjalottløk, hakket
  • 1 stk persille, eller estragonstilk
Fjern innmaten i hodet og skrap vekk gjellene med en teskje
Hakk opp hoder og klør.
Varm litt olje i en gryte og fres skallene over høy varme under omrøring. Tilsett tomatpuré, løk, hvitløk og persillestilk. La det frese videre i et minutt. Tilsett kaldt vann til det så vidt dekker skallene og en klype salt. Kok opp og skum vekk eventuelle urenheter som samler seg på toppen. La kraften småkoke/syde videre i ca. 45 minutter. Sil kraften og kok den inn til ca. 1 1/2 desiliter, den skal bli ganske så konsentrert.
woman cooking

Bon appetit!

Fjern innmaten i hodet og skrap vekk gjellene med en teskje
Hakk opp hoder og klør.
Varm litt olje i en gryte og fres skallene over høy varme under omrøring. Tilsett tomatpuré, løk, hvitløk og persillestilk. La det frese videre i et minutt. Tilsett kaldt vann til det så vidt dekker skallene og en klype salt. Kok opp og skum vekk eventuelle urenheter som samler seg på toppen. La kraften småkoke/syde videre i ca. 45 minutter. Sil kraften og kok den inn til ca. 1 1/2 desiliter, den skal bli ganske så konsentrert.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?