Hummerkraft

1 t 30 min
67 har lagret denne
Hummerskall i sort stekepanne
67 har lagret denne
1
porsjoner
  • hummer, rester og skall
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 stk sjalottløk, hakket
  • 1 stk persille, eller estragonstilk
Unngå at skjermen går i dvale
  • hummer, rester og skall
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 stk sjalottløk, hakket
  • 1 stk persille, eller estragonstilk
Fjern innmaten i hodet og skrap vekk gjellene med en teskje
Hakk opp hoder og klør.
Varm litt olje i en gryte og fres skallene over høy varme under omrøring. Tilsett tomatpuré, løk, hvitløk og persillestilk. La det frese videre i et minutt. Tilsett kaldt vann til det så vidt dekker skallene og en klype salt. Kok opp og skum vekk eventuelle urenheter som samler seg på toppen. La kraften småkoke/syde videre i ca. 45 minutter. Sil kraften og kok den inn til ca. 1 1/2 desiliter, den skal bli ganske så konsentrert.
woman cooking

Bon appetit!

Fjern innmaten i hodet og skrap vekk gjellene med en teskje
Hakk opp hoder og klør.
Varm litt olje i en gryte og fres skallene over høy varme under omrøring. Tilsett tomatpuré, løk, hvitløk og persillestilk. La det frese videre i et minutt. Tilsett kaldt vann til det så vidt dekker skallene og en klype salt. Kok opp og skum vekk eventuelle urenheter som samler seg på toppen. La kraften småkoke/syde videre i ca. 45 minutter. Sil kraften og kok den inn til ca. 1 1/2 desiliter, den skal bli ganske så konsentrert.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?