rask

Blåskjell på grill

30 min

Det er ikke alltid grillmat smaker svidd. Det er ikke alltid det smaker kjøtt heller. Blåskjell er fantastisk sommermat. Men du har kanskje ikke tenkt på at det kan tilberedes på grill? Bare lær deg teknikken på å brette til en ildfast form av aluminiumsfolie. Om du har en åpen dyp panne som en bruker til å grille grønnsaker i, kan du bare dekke den med folie.

236 har lagret denne
Blåskjell på grill

Det er ikke alltid grillmat smaker svidd. Det er ikke alltid det smaker kjøtt heller. Blåskjell er fantastisk sommermat. Men du har kanskje ikke tenkt på at det kan tilberedes på grill? Bare lær deg teknikken på å brette til en ildfast form av aluminiumsfolie. Om du har en åpen dyp panne som en bruker til å grille grønnsaker i, kan du bare dekke den med folie.

236 har lagret denne
8
porsjoner
  • 1 kg blåskjell
  • 4 hvitløksfedd
  • 1 sitrongress
  • 0.5 rød chili
  • 0.5 rød paprika
  • 1 fersken
  • 0.5 sitron
  • 1 dl hvitvin
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg blåskjell
  • 4 hvitløksfedd
  • 1 sitrongress
  • 0.5 rød chili
  • 0.5 rød paprika
  • 1 fersken
  • 0.5 sitron
  • 1 dl hvitvin
Lag en «napoleonshatt» av dobbelt lag aluminiumsfolie, eller bruk en lignende innretning.
Finhakk hvitløk, chili og sitrongress.
Skjær paprika og fersken i passende biter.
Ha ingrediensene oppi foliegryta, sammen med blåskjell, hvitvin og saften fra en halv sitron.
Sett "gryta" på grillen på god varme og la stå til blåskjellene åpner seg.
Det tar cirka ti minutter, avhengig av hvor varm grillen er.
La stå og hvile seg et lite timinutt før servering.
Bruk foliegryta til servering, gjestene kan slurpe i seg den gode kraften med blåskjellene. Men det er godt med litt brød til også.
woman cooking

Bon appetit!

Lag en «napoleonshatt» av dobbelt lag aluminiumsfolie, eller bruk en lignende innretning.
Finhakk hvitløk, chili og sitrongress.
Skjær paprika og fersken i passende biter.
Ha ingrediensene oppi foliegryta, sammen med blåskjell, hvitvin og saften fra en halv sitron.
Sett "gryta" på grillen på god varme og la stå til blåskjellene åpner seg.
Det tar cirka ti minutter, avhengig av hvor varm grillen er.
La stå og hvile seg et lite timinutt før servering.
Bruk foliegryta til servering, gjestene kan slurpe i seg den gode kraften med blåskjellene. Men det er godt med litt brød til også.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?