8 stk kamskjell, store, fine (kun muskelen), helt ferske
1 stk blomkål, lite hode
3 dl fløte
1 stk eple, rødt
0.5 stk purreløk, liten, den lyse delen
3 ss hasselnøtter, grovhakkede, ristede
2 ss eplesidereddik, ev sitronsaft
2 ss hasselnøttolje
4 ss olivenolje
sitronsaft, noen dråper
salt
pepper, kvernet
olje, til steking
smør, til steking
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
8 stk kamskjell, store, fine (kun muskelen), helt ferske
1 stk blomkål, lite hode
3 dl fløte
1 stk eple, rødt
0.5 stk purreløk, liten, den lyse delen
3 ss hasselnøtter, grovhakkede, ristede
2 ss eplesidereddik, ev sitronsaft
2 ss hasselnøttolje
4 ss olivenolje
sitronsaft, noen dråper
salt
pepper, kvernet
olje, til steking
smør, til steking
Rens blomkålen og skjær den i små biter. Stek blomkålbitene gyllenbrune i smør, det er viktig at de får litt farge og stekeskorpe. Hell over fløten å la det småkoke til fløten tykner og blomkålen har blitt helt mør. Kjør alt til en klatt krem i en hurtigmikser. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.
Skjær eple og purre i tynne strimler. Visp sammen eplesidereddik, hasselnøttolje og olivenolje. Smak til med salt og kvernet pepper og bland dressingen med eplestrimler, purrestrimler og hakkede hasselnøtter.
Stek kamskjellene raskt i litt olje over sterk varme, 30 sekunder på hver side er nok. Senk temperaturen og tilsett en god klatt smør i pannen. Krydre med salt og pepper og la kamskjellene kose seg et lite minutt i pannen. Anrett kamskjellene med blomkålkrem og eplesalat.
Rist hasselnøttene i ovn for å få frem mer smak. Legg nøttene i en liten ildfast form og sett formen i ovnen ved 180 grader. Når hasselnøttene har fått en gyllen farge og skallet løsner (etter 8-10 minutter) er de klare.
Når du steker kamskjellene kan du godt legg i et par knuste hvitløkfedd og noen timianstilker sammen med smøret i pannen.
Bon appetit!
Rens blomkålen og skjær den i små biter. Stek blomkålbitene gyllenbrune i smør, det er viktig at de får litt farge og stekeskorpe. Hell over fløten å la det småkoke til fløten tykner og blomkålen har blitt helt mør. Kjør alt til en klatt krem i en hurtigmikser. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.
Skjær eple og purre i tynne strimler. Visp sammen eplesidereddik, hasselnøttolje og olivenolje. Smak til med salt og kvernet pepper og bland dressingen med eplestrimler, purrestrimler og hakkede hasselnøtter.
Stek kamskjellene raskt i litt olje over sterk varme, 30 sekunder på hver side er nok. Senk temperaturen og tilsett en god klatt smør i pannen. Krydre med salt og pepper og la kamskjellene kose seg et lite minutt i pannen. Anrett kamskjellene med blomkålkrem og eplesalat.
Rist hasselnøttene i ovn for å få frem mer smak. Legg nøttene i en liten ildfast form og sett formen i ovnen ved 180 grader. Når hasselnøttene har fått en gyllen farge og skallet løsner (etter 8-10 minutter) er de klare.
Når du steker kamskjellene kan du godt legg i et par knuste hvitløkfedd og noen timianstilker sammen med smøret i pannen.