Stekte kamskjell med brunet blomkålkrem, eple- og hasselnøttsalat

1 h
Lagret av 182 brukere
Stekte kamskjell med brunet blomkålkrem, eple- og hasselnøttsalat
Lagret av 182 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 8 stk kamskjell, store, fine (kun muskelen), helt ferske
  • 1 stk blomkål, lite hode
  • 3 dl fløte
  • 1 stk eple, rødt
  • 0.5 stk purreløk, liten, den lyse delen
  • 3 ss hasselnøtter, grovhakkede, ristede
  • 2 ss eplesidereddik, ev sitronsaft
  • 2 ss hasselnøttolje
  • 4 ss olivenolje
  • sitronsaft, noen dråper
  • salt
  • pepper, kvernet
  • olje, til steking
  • smør, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 8 stk kamskjell, store, fine (kun muskelen), helt ferske
  • 1 stk blomkål, lite hode
  • 3 dl fløte
  • 1 stk eple, rødt
  • 0.5 stk purreløk, liten, den lyse delen
  • 3 ss hasselnøtter, grovhakkede, ristede
  • 2 ss eplesidereddik, ev sitronsaft
  • 2 ss hasselnøttolje
  • 4 ss olivenolje
  • sitronsaft, noen dråper
  • salt
  • pepper, kvernet
  • olje, til steking
  • smør, til steking
Rens blomkålen og skjær den i små biter. Stek blomkålbitene gyllenbrune i smør, det er viktig at de får litt farge og stekeskorpe. Hell over fløten å la det småkoke til fløten tykner og blomkålen har blitt helt mør. Kjør alt til en klatt krem i en hurtigmikser. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.
Skjær eple og purre i tynne strimler. Visp sammen eplesidereddik, hasselnøttolje og olivenolje. Smak til med salt og kvernet pepper og bland dressingen med eplestrimler, purrestrimler og hakkede hasselnøtter.
Stek kamskjellene raskt i litt olje over sterk varme, 30 sekunder på hver side er nok. Senk temperaturen og tilsett en god klatt smør i pannen. Krydre med salt og pepper og la kamskjellene kose seg et lite minutt i pannen. Anrett kamskjellene med blomkålkrem og eplesalat.
Rist hasselnøttene i ovn for å få frem mer smak. Legg nøttene i en liten ildfast form og sett formen i ovnen ved 180 grader. Når hasselnøttene har fått en gyllen farge og skallet løsner (etter 8-10 minutter) er de klare.
Når du steker kamskjellene kan du godt legg i et par knuste hvitløkfedd og noen timianstilker sammen med smøret i pannen.
woman cooking

Bon appetit!

Rens blomkålen og skjær den i små biter. Stek blomkålbitene gyllenbrune i smør, det er viktig at de får litt farge og stekeskorpe. Hell over fløten å la det småkoke til fløten tykner og blomkålen har blitt helt mør. Kjør alt til en klatt krem i en hurtigmikser. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.
Skjær eple og purre i tynne strimler. Visp sammen eplesidereddik, hasselnøttolje og olivenolje. Smak til med salt og kvernet pepper og bland dressingen med eplestrimler, purrestrimler og hakkede hasselnøtter.
Stek kamskjellene raskt i litt olje over sterk varme, 30 sekunder på hver side er nok. Senk temperaturen og tilsett en god klatt smør i pannen. Krydre med salt og pepper og la kamskjellene kose seg et lite minutt i pannen. Anrett kamskjellene med blomkålkrem og eplesalat.
Rist hasselnøttene i ovn for å få frem mer smak. Legg nøttene i en liten ildfast form og sett formen i ovnen ved 180 grader. Når hasselnøttene har fått en gyllen farge og skallet løsner (etter 8-10 minutter) er de klare.
Når du steker kamskjellene kan du godt legg i et par knuste hvitløkfedd og noen timianstilker sammen med smøret i pannen.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?