rask

Slik åpner du østers: Østers med vinaigrette

30 min

Enkelt og luksuriøst på samme tid. Smak til med alt fra en vinaigrette til mine tre varianter her. Det er bare å prøve seg frem.

44 har lagret denne
Slik åpner du østers: Østers med vinaigrette

Enkelt og luksuriøst på samme tid. Smak til med alt fra en vinaigrette til mine tre varianter her. Det er bare å prøve seg frem.

44 har lagret denne

Ingredienser

1
porsjoner
  • østers

Rødvinsvinaigrette

  • 3 ss rødvinseddik
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk sjalottløk, stor

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • østers

Rødvinsvinaigrette

  • 3 ss rødvinseddik
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk sjalottløk, stor
Åpne østersen. Beskytt hånden med et kjøkkenhåndkle og ta et godt tak i østersen. Ha «spissen» på østersen mot deg og lirk kniven inn mellom skallene. Bend litt opp (vri på kniven) og skjær over muskelen. Fjern den øverste delen, børst bort eventuelle rester av skallet og hell av vannet. (Friske østers produserer nytt vann og det skal ikke helles av.) Sjekk at østersen lukter friskt og ser ren og frisk ut.
Server med sitron til å presse over østersen eller prøv deg frem med disse variantene:
Visp sammen eddik, olivenolje og finhakket sjalottløk.
Del pasjonsfrukten i to og skrap ut innmaten. Legg en liten teskje pasjonsfrukt i hver østers og drypp over noen dråper god olivenolje. Overraskende smaksbombe!
Topp med et par dråper soyasaus, litt finsnittet slangeagurk, en liten dillkvast og to-tre granateplekjerner.
woman cooking

Bon appetit!

Åpne østersen. Beskytt hånden med et kjøkkenhåndkle og ta et godt tak i østersen. Ha «spissen» på østersen mot deg og lirk kniven inn mellom skallene. Bend litt opp (vri på kniven) og skjær over muskelen. Fjern den øverste delen, børst bort eventuelle rester av skallet og hell av vannet. (Friske østers produserer nytt vann og det skal ikke helles av.) Sjekk at østersen lukter friskt og ser ren og frisk ut.
Server med sitron til å presse over østersen eller prøv deg frem med disse variantene:
Visp sammen eddik, olivenolje og finhakket sjalottløk.
Del pasjonsfrukten i to og skrap ut innmaten. Legg en liten teskje pasjonsfrukt i hver østers og drypp over noen dråper god olivenolje. Overraskende smaksbombe!
Topp med et par dråper soyasaus, litt finsnittet slangeagurk, en liten dillkvast og to-tre granateplekjerner.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?