Åpne østersen. Beskytt hånden med et kjøkkenhåndkle og ta et godt tak i østersen. Ha «spissen» på østersen mot deg og lirk kniven inn mellom skallene. Bend litt opp (vri på kniven) og skjær over muskelen. Fjern den øverste delen, børst bort eventuelle rester av skallet og hell av vannet. (Friske østers produserer nytt vann og det skal ikke helles av.) Sjekk at østersen lukter friskt og ser ren og frisk ut.
Server med sitron til å presse over østersen eller prøv deg frem med disse variantene:
Visp sammen eddik, olivenolje og finhakket sjalottløk.
Del pasjonsfrukten i to og skrap ut innmaten. Legg en liten teskje pasjonsfrukt i hver østers og drypp over noen dråper god olivenolje. Overraskende smaksbombe!
Topp med et par dråper soyasaus, litt finsnittet slangeagurk, en liten dillkvast og to-tre granateplekjerner.
Bon appetit!
Åpne østersen. Beskytt hånden med et kjøkkenhåndkle og ta et godt tak i østersen. Ha «spissen» på østersen mot deg og lirk kniven inn mellom skallene. Bend litt opp (vri på kniven) og skjær over muskelen. Fjern den øverste delen, børst bort eventuelle rester av skallet og hell av vannet. (Friske østers produserer nytt vann og det skal ikke helles av.) Sjekk at østersen lukter friskt og ser ren og frisk ut.
Server med sitron til å presse over østersen eller prøv deg frem med disse variantene:
Visp sammen eddik, olivenolje og finhakket sjalottløk.
Del pasjonsfrukten i to og skrap ut innmaten. Legg en liten teskje pasjonsfrukt i hver østers og drypp over noen dråper god olivenolje. Overraskende smaksbombe!
Topp med et par dråper soyasaus, litt finsnittet slangeagurk, en liten dillkvast og to-tre granateplekjerner.