Til hovedinnhold

Koking av hummer

30 min
3 varer
30
Koking av hummer

Har du en hummer i levende live, er det en døddssynd å koke den feil. Det slipper du nå...
Kilde: Aftenposten. Illustrasjonsfoto: Jonas Haarr Friestad
NB: Det er i dag forbudt å koke dyr levende, men det er gjort unntak fra dette forbudet for krepsedyr, for eksempel reker. Hummer skal derimot ikke avlives med levendekoking, men avlives/bedøves før koking, ifølge Mattilsynet.

Ingredienser

8
porsjoner
  • hummer
  • vann
  • salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • hummer
  • vann
  • salt
Bruk en stor kjele med masse vann, slik at det ikke slutter å koke når du hiver hummeren oppi.
Ha i nok salt, omtrent 35 g per liter vann. (Svensker pleier også å ha i en flaske øl. I Sverige lages mye bra øl, men i Strömstad så jeg jaggu at de brukte Heineken!)
En hummer på ½ kilo skal kokes i 12 minutter.
En på 1 kg skal kokes i 20 minutter.
En bamsehummer på 1 ½ kilo i 25 minutter.
Ta den ut og legg den på ryggen til avkjøling. Slik beholdes saftigheten.
woman cooking

Bon appetit!

Bruk en stor kjele med masse vann, slik at det ikke slutter å koke når du hiver hummeren oppi.
Ha i nok salt, omtrent 35 g per liter vann. (Svensker pleier også å ha i en flaske øl. I Sverige lages mye bra øl, men i Strömstad så jeg jaggu at de brukte Heineken!)
En hummer på ½ kilo skal kokes i 12 minutter.
En på 1 kg skal kokes i 20 minutter.
En bamsehummer på 1 ½ kilo i 25 minutter.
Ta den ut og legg den på ryggen til avkjøling. Slik beholdes saftigheten.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?