Har du en hummer i levende live, er det en døddssynd å koke den feil. Det slipper du nå... Kilde: Aftenposten. Illustrasjonsfoto: Jonas Haarr Friestad NB: Det er i dag forbudt å koke dyr levende, men det er gjort unntak fra dette forbudet for krepsedyr, for eksempel reker. Hummer skal derimot ikke avlives med levendekoking, men avlives/bedøves før koking, ifølge Mattilsynet.
Bruk en stor kjele med masse vann, slik at det ikke slutter å koke når du hiver hummeren oppi.
Ha i nok salt, omtrent 35 g per liter vann. (Svensker pleier også å ha i en flaske øl. I Sverige lages mye bra øl, men i Strömstad så jeg jaggu at de brukte Heineken!)
En hummer på ½ kilo skal kokes i 12 minutter.
En på 1 kg skal kokes i 20 minutter.
En bamsehummer på 1 ½ kilo i 25 minutter.
Ta den ut og legg den på ryggen til avkjøling. Slik beholdes saftigheten.
Bon appetit!
Bruk en stor kjele med masse vann, slik at det ikke slutter å koke når du hiver hummeren oppi.
Ha i nok salt, omtrent 35 g per liter vann. (Svensker pleier også å ha i en flaske øl. I Sverige lages mye bra øl, men i Strömstad så jeg jaggu at de brukte Heineken!)
En hummer på ½ kilo skal kokes i 12 minutter.
En på 1 kg skal kokes i 20 minutter.
En bamsehummer på 1 ½ kilo i 25 minutter.
Ta den ut og legg den på ryggen til avkjøling. Slik beholdes saftigheten.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto