Ristet sjøkreps med kremet sopp og «skalldyrolje»

1 h
Lagret av 34 brukere
Ristet sjøkreps med kremet sopp og «skalldyrolje»
Lagret av 34 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 8 stk sjøkreps, store
  • 200 g skogsopp, blandet, renset
  • 0.75 dl hvitvin, tørr
  • 1.5 dl matfløte, eller fløte
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stk sjalottløk, finhakket
  • 3 ss bladpersille, hakket, og/eller gressløk
  • 0.75 dl skalldyrkraft, innkokt
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss parmesan, (ev. annen fast smaksrik ost) finrevet
  • salt
  • pepper, kvernet
  • olje, til steking
  • smør, til steking
  • spirer, eller urter til pynt, kan sløyfes

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 8 stk sjøkreps, store
  • 200 g skogsopp, blandet, renset
  • 0.75 dl hvitvin, tørr
  • 1.5 dl matfløte, eller fløte
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stk sjalottløk, finhakket
  • 3 ss bladpersille, hakket, og/eller gressløk
  • 0.75 dl skalldyrkraft, innkokt
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss parmesan, (ev. annen fast smaksrik ost) finrevet
  • salt
  • pepper, kvernet
  • olje, til steking
  • smør, til steking
  • spirer, eller urter til pynt, kan sløyfes
Riv av hodene på krepsen, de kan du koke kraft på. Rens sjøkrepshalene og fjern den brune strengen (tarmen).
Stek soppen et par minutter over høy varme i litt olje. Tilsett smør (ca. 2 ss), sjalottløk og hvitløk. Rør om og hell i vinen. La det koke til halvparten av væsken har fordampet.
Tilsett fløte og kok til det tykner. Smak til med salt og pepper og ha i persille og gressløk. Stek krepsehalene raskt i en varm panne med litt olje.
Legg dem med rygge ned først og krydre med salt og pepper. Krepsen er klar når den har fått fin farge (blitt gylne og rosa), det tar ca.1-1,5 minutt.
Bland sammen skalldyrkraft og olje. Anrett krepsehalene på den kremete soppen og dryss over litt finrevet ost. Drypp over «skalldyrolje» og server.
woman cooking

Bon appetit!

Riv av hodene på krepsen, de kan du koke kraft på. Rens sjøkrepshalene og fjern den brune strengen (tarmen).
Stek soppen et par minutter over høy varme i litt olje. Tilsett smør (ca. 2 ss), sjalottløk og hvitløk. Rør om og hell i vinen. La det koke til halvparten av væsken har fordampet.
Tilsett fløte og kok til det tykner. Smak til med salt og pepper og ha i persille og gressløk. Stek krepsehalene raskt i en varm panne med litt olje.
Legg dem med rygge ned først og krydre med salt og pepper. Krepsen er klar når den har fått fin farge (blitt gylne og rosa), det tar ca.1-1,5 minutt.
Bland sammen skalldyrkraft og olje. Anrett krepsehalene på den kremete soppen og dryss over litt finrevet ost. Drypp over «skalldyrolje» og server.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?