Kan serveres som forrett eller hovedrett. Som forrett er det nok med en halv hummer til hver. NB: Det er i dag forbudt å koke dyr levende, men det er gjort unntak fra dette forbudet for krepsedyr, for eksempel reker. Hummer skal derimot ikke avlives med levendekoking, men avlives/bedøves før koking, ifølge Mattilsynet.
Kan serveres som forrett eller hovedrett. Som forrett er det nok med en halv hummer til hver. NB: Det er i dag forbudt å koke dyr levende, men det er gjort unntak fra dette forbudet for krepsedyr, for eksempel reker. Hummer skal derimot ikke avlives med levendekoking, men avlives/bedøves før koking, ifølge Mattilsynet.
Bland smør, hvitløk, sitronsaft, skall og estragon.
Kok hummeren i godt saltet vann i 2 minutter. Avkjøl i isvann og oppbevar dem i kjøleskap frem til videre bruk.
Del hummeren i to på langs. Fjern paven og tarmstrengen. Knekk klørne i hvert ledd. Krydre hummerkjøttet med salt og pepper. Fordel smøret over de halve hummerne.
Stek de over grill, i en grillpanne eller jernpanne på middels høy varme med skallet ned hele tiden. Grilles / stekes til kjøttet ikke lenger er "glassaktig", ca. 15 minutter. (De siste minuttene kan hummeren få under grill i ovn.)
Nytes med andakt og følelse, og godt brød som suger opp hver dråpe av den nydelige kraften.
Bon appetit!
Bland smør, hvitløk, sitronsaft, skall og estragon.
Kok hummeren i godt saltet vann i 2 minutter. Avkjøl i isvann og oppbevar dem i kjøleskap frem til videre bruk.
Del hummeren i to på langs. Fjern paven og tarmstrengen. Knekk klørne i hvert ledd. Krydre hummerkjøttet med salt og pepper. Fordel smøret over de halve hummerne.
Stek de over grill, i en grillpanne eller jernpanne på middels høy varme med skallet ned hele tiden. Grilles / stekes til kjøttet ikke lenger er "glassaktig", ca. 15 minutter. (De siste minuttene kan hummeren få under grill i ovn.)
Nytes med andakt og følelse, og godt brød som suger opp hver dråpe av den nydelige kraften.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto