Til hovedinnhold
rask

Grillet hummer

30 min

Kan serveres som forrett eller hovedrett. Som forrett er det nok med en halv hummer til hver.
NB: Det er i dag forbudt å koke dyr levende, men det er gjort unntak fra dette forbudet for krepsedyr, for eksempel reker. Hummer skal derimot ikke avlives med levendekoking, men avlives/bedøves før koking, ifølge Mattilsynet.

Lagret av 138 brukere
Grillet hummer

Kan serveres som forrett eller hovedrett. Som forrett er det nok med en halv hummer til hver.
NB: Det er i dag forbudt å koke dyr levende, men det er gjort unntak fra dette forbudet for krepsedyr, for eksempel reker. Hummer skal derimot ikke avlives med levendekoking, men avlives/bedøves før koking, ifølge Mattilsynet.

Lagret av 138 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk hummer, levende norsk ca 650 g
  • 250 g smør
  • 3 fedd hvitløk
  • 0.5 stk sitron, revet skall og saft
  • 2 ss estragon, hakkede friske blader
  • grovbrød, godt brød
  • bladsalat, frisk salat

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk hummer, levende norsk ca 650 g
  • 250 g smør
  • 3 fedd hvitløk
  • 0.5 stk sitron, revet skall og saft
  • 2 ss estragon, hakkede friske blader
  • grovbrød, godt brød
  • bladsalat, frisk salat
Bland smør, hvitløk, sitronsaft, skall og estragon.
Kok hummeren i godt saltet vann i 2 minutter. Avkjøl i isvann og oppbevar dem i kjøleskap frem til videre bruk.
Del hummeren i to på langs. Fjern paven og tarmstrengen. Knekk klørne i hvert ledd. Krydre hummerkjøttet med salt og pepper. Fordel smøret over de halve hummerne.
Stek de over grill, i en grillpanne eller jernpanne på middels høy varme med skallet ned hele tiden. Grilles / stekes til kjøttet ikke lenger er "glassaktig", ca. 15 minutter. (De siste minuttene kan hummeren få under grill i ovn.)
Nytes med andakt og følelse, og godt brød som suger opp hver dråpe av den nydelige kraften.
woman cooking

Bon appetit!

Bland smør, hvitløk, sitronsaft, skall og estragon.
Kok hummeren i godt saltet vann i 2 minutter. Avkjøl i isvann og oppbevar dem i kjøleskap frem til videre bruk.
Del hummeren i to på langs. Fjern paven og tarmstrengen. Knekk klørne i hvert ledd. Krydre hummerkjøttet med salt og pepper. Fordel smøret over de halve hummerne.
Stek de over grill, i en grillpanne eller jernpanne på middels høy varme med skallet ned hele tiden. Grilles / stekes til kjøttet ikke lenger er "glassaktig", ca. 15 minutter. (De siste minuttene kan hummeren få under grill i ovn.)
Nytes med andakt og følelse, og godt brød som suger opp hver dråpe av den nydelige kraften.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?