Østers på grillen
Vi nordmenn griller mye i sommerseongen, men har du noen gang tenkt på at du kan grille østers? Det lærte nemlig jeg på østerssafari i Limfjorden. Vi har faktisk mye østers her i Norge også og de er enkle å plukke. Man kan selvfølgelig også kjøpe østers på fiskehandleren. Når man griller eller varmebehandler østers endrer den både farge, smak og konsistens, og det blir enklere for østerspyser også å smake.
Å grille østers er ikke bare en smakfull opplevelse, det er også veldig gøy! Og så slipper man faktisk den litt vanskelig åpningsprosessen. Du bare legger hele østers på grillen og så popper de opp når de er klare.
Da kan du velge å gratinere den videre med litt ost og gressløk eller servere dem med klassisk tilbehør som sitron og rødløk.
Vi nordmenn griller mye i sommerseongen, men har du noen gang tenkt på at du kan grille østers? Det lærte nemlig jeg på østerssafari i Limfjorden. Vi har faktisk mye østers her i Norge også og de er enkle å plukke. Man kan selvfølgelig også kjøpe østers på fiskehandleren. Når man griller eller varmebehandler østers endrer den både farge, smak og konsistens, og det blir enklere for østerspyser også å smake.
Å grille østers er ikke bare en smakfull opplevelse, det er også veldig gøy! Og så slipper man faktisk den litt vanskelig åpningsprosessen. Du bare legger hele østers på grillen og så popper de opp når de er klare.
Da kan du velge å gratinere den videre med litt ost og gressløk eller servere dem med klassisk tilbehør som sitron og rødløk.
- 24 stykker østers
- 1 stk rødløk
- 100 g blåmuggost
- 100 g parmesan
- 2 stykker sitron
- 6 ss balsamicoeddik
- 3 fedd hvitløk
- 1 kvast gressløk
- 24 stykker østers
- 1 stk rødløk
- 100 g blåmuggost
- 100 g parmesan
- 2 stykker sitron
- 6 ss balsamicoeddik
- 3 fedd hvitløk
- 1 kvast gressløk
