rask

Stekte kamskjell med appelsin og pancetta

25 min
Lagret av 150 brukere
Stekte kamskjell med appelsin og pancetta
Lagret av 150 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 8 stk kamskjell
  • 50 g skinke, pancetta eller bacon
  • 150 g appelsin, ferskpresset appelsinsaft
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss smør
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 8 stk kamskjell
  • 50 g skinke, pancetta eller bacon
  • 150 g appelsin, ferskpresset appelsinsaft
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss smør
  • 2 ss olivenolje
Skjær pancettaen i små biter og fres det i smøret en liten stekepanne. Sil av smøret (ta vare på det).
Hell appelsinsaften over pancettaen og la det koke inn til sirupskonsistens. Tilsett soyasaus og det brunede smøret. Hold sausen varm men ikke la den koke.
Stek kamskjellene raskt i litt olje over sterk varme, 1 minutt på hver side er nok. Krydre med salt og pepper.
Lag en liten salat av små salatblader og dill. Bland inn litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Fordel saltbladene i seks små skåler eller i godt vaskede skjell. Legg et kamskjell på salaten og topp med appelsinsausen.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær pancettaen i små biter og fres det i smøret en liten stekepanne. Sil av smøret (ta vare på det).
Hell appelsinsaften over pancettaen og la det koke inn til sirupskonsistens. Tilsett soyasaus og det brunede smøret. Hold sausen varm men ikke la den koke.
Stek kamskjellene raskt i litt olje over sterk varme, 1 minutt på hver side er nok. Krydre med salt og pepper.
Lag en liten salat av små salatblader og dill. Bland inn litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Fordel saltbladene i seks små skåler eller i godt vaskede skjell. Legg et kamskjell på salaten og topp med appelsinsausen.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?