rask

Stekte kamskjell med appelsin og pancetta

25 min

La årets siste kveld bli et smakfullt høydepunkt!
Er det en kveld i året du har planer om å koste på deg litt ekstra er nyttårsaften kvelden å gjøre det på. Har du ennå ikke spist hummer og drukket champagne i år så begynner det å haste.
Det trenger nødvendigvis ikke være så komplisert å gjøre det luksuriøst, men litt mer tidkrevende og litt dyrere skal jeg innrømme at det fort kan bli.

159 har lagret denne
Stekte kamskjell med appelsin og pancetta

La årets siste kveld bli et smakfullt høydepunkt!
Er det en kveld i året du har planer om å koste på deg litt ekstra er nyttårsaften kvelden å gjøre det på. Har du ennå ikke spist hummer og drukket champagne i år så begynner det å haste.
Det trenger nødvendigvis ikke være så komplisert å gjøre det luksuriøst, men litt mer tidkrevende og litt dyrere skal jeg innrømme at det fort kan bli.

159 har lagret denne
8
porsjoner
  • 8 stk kamskjell
  • 50 g skinke, pancetta eller bacon
  • 150 g appelsin, ferskpresset appelsinsaft
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss smør
  • 2 ss olivenolje
Unngå at skjermen går i dvale
  • 8 stk kamskjell
  • 50 g skinke, pancetta eller bacon
  • 150 g appelsin, ferskpresset appelsinsaft
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss smør
  • 2 ss olivenolje
Skjær pancettaen i små biter og fres det i smøret en liten stekepanne. Sil av smøret (ta vare på det).
Hell appelsinsaften over pancettaen og la det koke inn til sirupskonsistens. Tilsett soyasaus og det brunede smøret. Hold sausen varm men ikke la den koke.
Stek kamskjellene raskt i litt olje over sterk varme, 1 minutt på hver side er nok. Krydre med salt og pepper.
Lag en liten salat av små salatblader og dill. Bland inn litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Fordel saltbladene i seks små skåler eller i godt vaskede skjell. Legg et kamskjell på salaten og topp med appelsinsausen.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær pancettaen i små biter og fres det i smøret en liten stekepanne. Sil av smøret (ta vare på det).
Hell appelsinsaften over pancettaen og la det koke inn til sirupskonsistens. Tilsett soyasaus og det brunede smøret. Hold sausen varm men ikke la den koke.
Stek kamskjellene raskt i litt olje over sterk varme, 1 minutt på hver side er nok. Krydre med salt og pepper.
Lag en liten salat av små salatblader og dill. Bland inn litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Fordel saltbladene i seks små skåler eller i godt vaskede skjell. Legg et kamskjell på salaten og topp med appelsinsausen.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?