Til hovedinnhold

Grillede sjøkreps med ingefær og gressløk

2 h

Det er enkelt og luksuriøst å legge sjøkreps på grillen.
Server gjerne med salat og brød ved siden av.

Lagret av 72 brukere
Grillede sjøkreps med ingefær og gressløk

Det er enkelt og luksuriøst å legge sjøkreps på grillen.
Server gjerne med salat og brød ved siden av.

Lagret av 72 brukere

Ingredienser

3
porsjoner
  • 4 kg sjøkreps, rå
  • 100 g meierismør
  • 1 bunt gressløk
  • 2.5 ss ingefær, revet, frisk
  • salt
  • pepper, kvernet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 kg sjøkreps, rå
  • 100 g meierismør
  • 1 bunt gressløk
  • 2.5 ss ingefær, revet, frisk
  • salt
  • pepper, kvernet
Kjør romtemperert smør, grovhakket gressløk og ingefær sammen i en hurtigmikser, eller med stavmikser
Rull smøret til en pølse ved hjelp av bakepapir eller plastfilm. Oppbevar smøret i kjøleskapet inntil videre.
Avliv krepsen ved å gi dem et raskt opphold i fosskokende godt saltet vann. Avkjøl i isvann og oppbevar dem i kjøleskap frem til videre bruk.
Del krepsen i to på langs. Fjern paven og tarmen. Krydre kjøttet lett med salt og pepper. Fordel smøret og legg krepsen på varm grill med skallet ned.
Grilles til kjøttet ikke lenger er «glassaktig», ca. 10–15 minutter. Nytes med andakt og følelse, og godt brød som suger opp hver dråpe av den nydelige kraften.
woman cooking

Bon appetit!

Kjør romtemperert smør, grovhakket gressløk og ingefær sammen i en hurtigmikser, eller med stavmikser
Rull smøret til en pølse ved hjelp av bakepapir eller plastfilm. Oppbevar smøret i kjøleskapet inntil videre.
Avliv krepsen ved å gi dem et raskt opphold i fosskokende godt saltet vann. Avkjøl i isvann og oppbevar dem i kjøleskap frem til videre bruk.
Del krepsen i to på langs. Fjern paven og tarmen. Krydre kjøttet lett med salt og pepper. Fordel smøret og legg krepsen på varm grill med skallet ned.
Grilles til kjøttet ikke lenger er «glassaktig», ca. 10–15 minutter. Nytes med andakt og følelse, og godt brød som suger opp hver dråpe av den nydelige kraften.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?