Svensk skalldyrkake er basert på den svenske klassikeren smörgåstårta. Kaken er ikke av det søte slaget, men passer som en middagsrett til flere. Kaken kan gjerne lages på kun reker. Bruk da ferske eller frosne, men ikke reker i lake.
Oppskriften er til en rund kakeform, 20-22 cm i diameter.
Svensk skalldyrkake er basert på den svenske klassikeren smörgåstårta. Kaken er ikke av det søte slaget, men passer som en middagsrett til flere. Kaken kan gjerne lages på kun reker. Bruk da ferske eller frosne, men ikke reker i lake.
Oppskriften er til en rund kakeform, 20-22 cm i diameter.
800 g skalldyr, pillede reker, krepsehaler, kokt kongekrabbe
2 stykker egg, hardkokte og hakket
1 stk rødløk, mellomstor, finsnittet
0.5 stk fennikel, fjern den harde stilken
50 g kaviar av lodderogn, evt løyrom
1 bunt dill, liten, hakket
salt
pepper, kvernet
1 stk loff, stor formloff
spirer, eller spiselige blomster (til pynt)
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
200 g Philadelphiaost
1 dl majones
3 dl crème fraîche
800 g skalldyr, pillede reker, krepsehaler, kokt kongekrabbe
2 stykker egg, hardkokte og hakket
1 stk rødløk, mellomstor, finsnittet
0.5 stk fennikel, fjern den harde stilken
50 g kaviar av lodderogn, evt løyrom
1 bunt dill, liten, hakket
salt
pepper, kvernet
1 stk loff, stor formloff
spirer, eller spiselige blomster (til pynt)
Rør sammen ost, majones og 1/3 crème fraîche til en glatt og jevn, tykk krem
Grovhakk skalldyrene og bland dem inn i kremen. Tilsett egg, rødløk, fennikel, rogn og dill. Rør det sammen og smak blandingen til med salt og pepper.
Skjær vekk skorpen på loffen. Kle ringen til en kakeform med bakepapir og sett den på det fatet du skal servere kaken på. Skjær store skiver (1–1,5 cm tykke) på langs av loffen.
Dekk bunnen av kakeringen med loffskiver, og skjær til skivene slik at de passer. Bre over halvparten av skalldyrkremen og dekk med et nytt lag loff. Bre over resten av kremen og dekk med loff.
Dekk overflaten til med plastfolie og sett kaken i kjøleskapet frem til servering.
Pisk resten av crème fraîchen til tykk krem. Løft kakeringen av kaken og fjern bakepapiret.
Kle kaken med pisket crème fraîche og pynt med spirer eller spiselige blomster.
Bon appetit!
Rør sammen ost, majones og 1/3 crème fraîche til en glatt og jevn, tykk krem
Grovhakk skalldyrene og bland dem inn i kremen. Tilsett egg, rødløk, fennikel, rogn og dill. Rør det sammen og smak blandingen til med salt og pepper.
Skjær vekk skorpen på loffen. Kle ringen til en kakeform med bakepapir og sett den på det fatet du skal servere kaken på. Skjær store skiver (1–1,5 cm tykke) på langs av loffen.
Dekk bunnen av kakeringen med loffskiver, og skjær til skivene slik at de passer. Bre over halvparten av skalldyrkremen og dekk med et nytt lag loff. Bre over resten av kremen og dekk med loff.
Dekk overflaten til med plastfolie og sett kaken i kjøleskapet frem til servering.
Pisk resten av crème fraîchen til tykk krem. Løft kakeringen av kaken og fjern bakepapiret.
Kle kaken med pisket crème fraîche og pynt med spirer eller spiselige blomster.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto