Til hovedinnhold

Potetsalat

1 h

Det er lite som slår en deilig og frisk potetsalat som tilbehør. Enten det er til grillmat eller på koldtbordet. Ikke er det mye jobb heller! Så kok de potetene og lag deg en deilig kremet potetsalat.

Dette er en grunnoppskrift som ofte bygges videre på, utifra hva det skal serveres til. Epler, sellerirot, egg mm. Bruk det du har!

Lagret av 276 brukere
potetsalat
Silje Sandberg

Det er lite som slår en deilig og frisk potetsalat som tilbehør. Enten det er til grillmat eller på koldtbordet. Ikke er det mye jobb heller! Så kok de potetene og lag deg en deilig kremet potetsalat.

Dette er en grunnoppskrift som ofte bygges videre på, utifra hva det skal serveres til. Epler, sellerirot, egg mm. Bruk det du har!

Lagret av 276 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg poteter, nypotet eller amandine om du vil beholde skallet på
  • 0.5 stk purreløk, finhakket
  • 2 ss sylteagurk, finhakket
  • 1 ss sylteagurklake
  • 3 dl lettrømme
  • 5 ss majones
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 - 2 ts sukker
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg poteter, nypotet eller amandine om du vil beholde skallet på
  • 0.5 stk purreløk, finhakket
  • 2 ss sylteagurk, finhakket
  • 1 ss sylteagurklake
  • 3 dl lettrømme
  • 5 ss majones
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 - 2 ts sukker
  • salt og kvernet pepper
Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre. Her avhenger koketiden av hvilke type potet du bruker. Avkjøl potetene helt. Du kan gjerne koke potetene dagen før og la de avkjøles over natta i kjøleskapet.
Del potetene i passe store terninger. Skyll og finhakk purreløken.
Bland sammen de øvrige ingrediensene og smak til med sukker, salt og pepper.
Server med litt finhakket gressløk, den grønne delen av purren eller urter på toppen.
woman cooking

Bon appetit!

Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre. Her avhenger koketiden av hvilke type potet du bruker. Avkjøl potetene helt. Du kan gjerne koke potetene dagen før og la de avkjøles over natta i kjøleskapet.
Del potetene i passe store terninger. Skyll og finhakk purreløken.
Bland sammen de øvrige ingrediensene og smak til med sukker, salt og pepper.
Server med litt finhakket gressløk, den grønne delen av purren eller urter på toppen.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?