Til hovedinnhold

Nypotetsalat med druer, pistasjnøtter og parmaskinke

30 min

Her har du et skikkelig godt tilbehør til grillmaten. Nypotetsalat med druer, pistasjnøtter og parmaskinke passer også på koldtbordet til sommerfesten, og den kan gjerne spises som egen rett.

Lagret av 167 brukere
Nypotetsalat med druer, pistasjnøtter og parmaskinke

Her har du et skikkelig godt tilbehør til grillmaten. Nypotetsalat med druer, pistasjnøtter og parmaskinke passer også på koldtbordet til sommerfesten, og den kan gjerne spises som egen rett.

Lagret av 167 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg nypotet
  • 1 ts dijonsennep
  • sitronsaft, av en halv sitron
  • sukker, en knert
  • 5 ss olivenolje extra virgin
  • 2 stilker stangselleri, finsnittet
  • 1 stk fennikel, liten, finsnittet
  • 100 g parmaskinke
  • 1 håndfull oregano, fersk
  • 1 håndfull blå druer, delt i to
  • 1 håndfull pistasjnøtter

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg nypotet
  • 1 ts dijonsennep
  • sitronsaft, av en halv sitron
  • sukker, en knert
  • 5 ss olivenolje extra virgin
  • 2 stilker stangselleri, finsnittet
  • 1 stk fennikel, liten, finsnittet
  • 100 g parmaskinke
  • 1 håndfull oregano, fersk
  • 1 håndfull blå druer, delt i to
  • 1 håndfull pistasjnøtter
Kok potetene møre, omtrent 15 minutter. Hell av vannet og la dem dampe seg tørre og avkjøle seg akkurat nok til at du klarer å skjære dem i to.
Bland sennep, sukker og sitron i en bolle og visp inn oljen.
Skjær skinken i strimler og rist den i en tørr panne, til den blir sprø.
Bland poteter, grønnsaker, druer, nøtter og dressing i en bolle og la står i minst 15 minutter før du serverer.
woman cooking

Bon appetit!

Kok potetene møre, omtrent 15 minutter. Hell av vannet og la dem dampe seg tørre og avkjøle seg akkurat nok til at du klarer å skjære dem i to.
Bland sennep, sukker og sitron i en bolle og visp inn oljen.
Skjær skinken i strimler og rist den i en tørr panne, til den blir sprø.
Bland poteter, grønnsaker, druer, nøtter og dressing i en bolle og la står i minst 15 minutter før du serverer.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?