Nypotetsalat med druer, pistasjnøtter og parmaskinke
30 min
Her har du et skikkelig godt tilbehør til grillmaten. Nypotetsalat med druer, pistasjnøtter og parmaskinke passer også på koldtbordet til sommerfesten, og den kan gjerne spises som egen rett.
Lagret av 167 brukere
Her har du et skikkelig godt tilbehør til grillmaten. Nypotetsalat med druer, pistasjnøtter og parmaskinke passer også på koldtbordet til sommerfesten, og den kan gjerne spises som egen rett.
Lagret av 167 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
- 1 kg nypotet
- 1 ts dijonsennep
- sitronsaft, av en halv sitron
- sukker, en knert
- 5 ss olivenolje extra virgin
- 2 stilker stangselleri, finsnittet
- 1 stk fennikel, liten, finsnittet
- 100 g parmaskinke
- 1 håndfull oregano, fersk
- 1 håndfull blå druer, delt i to
- 1 håndfull pistasjnøtter
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 kg nypotet
- 1 ts dijonsennep
- sitronsaft, av en halv sitron
- sukker, en knert
- 5 ss olivenolje extra virgin
- 2 stilker stangselleri, finsnittet
- 1 stk fennikel, liten, finsnittet
- 100 g parmaskinke
- 1 håndfull oregano, fersk
- 1 håndfull blå druer, delt i to
- 1 håndfull pistasjnøtter
Kok potetene møre, omtrent 15 minutter. Hell av vannet og la dem dampe seg tørre og avkjøle seg akkurat nok til at du klarer å skjære dem i to.
Bland sennep, sukker og sitron i en bolle og visp inn oljen.
Skjær skinken i strimler og rist den i en tørr panne, til den blir sprø.
Bland poteter, grønnsaker, druer, nøtter og dressing i en bolle og la står i minst 15 minutter før du serverer.

Bon appetit!
Kok potetene møre, omtrent 15 minutter. Hell av vannet og la dem dampe seg tørre og avkjøle seg akkurat nok til at du klarer å skjære dem i to.
Bland sennep, sukker og sitron i en bolle og visp inn oljen.
Skjær skinken i strimler og rist den i en tørr panne, til den blir sprø.
Bland poteter, grønnsaker, druer, nøtter og dressing i en bolle og la står i minst 15 minutter før du serverer.