rask

Potetsalat med grønne bønner og parmesan

30 min

Prøv en god potetsalat med grønne bønner og parmesan. Den lages uten majones, rømme eller creme fraiche, og smaker friskt og lett på grunn av sitronsmaken fra sitronolivenolje. Likevel er den syndig god på grunn av parmesanosten.

Denne potetsalaten passer utmerket til alle typer grillmat, men med mynte passer den spesielt godt til lammekjøtt. For å gjøre den enda mer mettende, kan du også blande inn småtomater!

136 har lagret denne
Potetsalat med grønne bønner og parmesan

Prøv en god potetsalat med grønne bønner og parmesan. Den lages uten majones, rømme eller creme fraiche, og smaker friskt og lett på grunn av sitronsmaken fra sitronolivenolje. Likevel er den syndig god på grunn av parmesanosten.

Denne potetsalaten passer utmerket til alle typer grillmat, men med mynte passer den spesielt godt til lammekjøtt. For å gjøre den enda mer mettende, kan du også blande inn småtomater!

136 har lagret denne
6
porsjoner
  • 1.5 kg amadinepotet
  • 1 pakke grønne bønner
  • 1 stk rødløk
  • 2 stykker sjalottløk
  • 4 ss mynte, kan bruke basilikum også
  • 0.5 dl sitronsaft
  • 0.5 dl olivenolje
  • parmesan, et stykke etter eget ønske
  • 1 pakke pinjekjerner, en liten pakke, kan sløyfes
  • salt
  • pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 kg amadinepotet
  • 1 pakke grønne bønner
  • 1 stk rødløk
  • 2 stykker sjalottløk
  • 4 ss mynte, kan bruke basilikum også
  • 0.5 dl sitronsaft
  • 0.5 dl olivenolje
  • parmesan, et stykke etter eget ønske
  • 1 pakke pinjekjerner, en liten pakke, kan sløyfes
  • salt
  • pepper
Start med å kutte opp potetene i små biter og damkok dem på rist i ca 15 minutter. De siste tre minuttene legger du også bønnene oppi.
La potetene og bønnene avkjøle seg.
I mens finhakker du løk og urter. Rasp parmesanen og bland det sammen med løk, urter, sirtonsaft og oljen.
Rist pinjekjernene i tørr panne på høy varme.
Rør rundt ofte så det ikke svir seg. Bland alt sammen i en stor bolle og smak til med salt og pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å kutte opp potetene i små biter og damkok dem på rist i ca 15 minutter. De siste tre minuttene legger du også bønnene oppi.
La potetene og bønnene avkjøle seg.
I mens finhakker du løk og urter. Rasp parmesanen og bland det sammen med løk, urter, sirtonsaft og oljen.
Rist pinjekjernene i tørr panne på høy varme.
Rør rundt ofte så det ikke svir seg. Bland alt sammen i en stor bolle og smak til med salt og pepper.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?