Salade Niçoise

45 min

Salade Niçoise eller «salat fra Nice», er en klassisk fransk salat som inneholder alt det gode Middelhavet har å by på som tomater, aspargesbønner, poteter, oliven, kapers, egg, olivenolje, sitron og tunfisk. En deilig lunsj eller middag som inviterer til et glass rosevin ved siden av.

1167 har lagret denne
Salade Niçoise på grå tallerken

Salade Niçoise eller «salat fra Nice», er en klassisk fransk salat som inneholder alt det gode Middelhavet har å by på som tomater, aspargesbønner, poteter, oliven, kapers, egg, olivenolje, sitron og tunfisk. En deilig lunsj eller middag som inviterer til et glass rosevin ved siden av.

1167 har lagret denne
4
porsjoner
  • 500 g poteter
  • 250 g aspargesbønner
  • 250 g cherrytomater
  • 1 bunt reddik
  • 1 - 2 stk hjertesalat
  • 100 g oliven
  • 3 ss kapers
  • 4 stk egg, bløtkokte/smilende egg
  • 200 - 300 g tunfisk, i olje
  • friske urter, gressløk, persille, dill og/eller basilikum
  • brød, fersk eller toastet, til servering

Dressing

  • 0.75 dl olivenolje, mild
  • 0.25 dl sitronsaft
  • 1 ts honning, flytende
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 stk hvitløksfedd, lite, finhakket
  • salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g poteter
  • 250 g aspargesbønner
  • 250 g cherrytomater
  • 1 bunt reddik
  • 1 - 2 stk hjertesalat
  • 100 g oliven
  • 3 ss kapers
  • 4 stk egg, bløtkokte/smilende egg
  • 200 - 300 g tunfisk, i olje
  • friske urter, gressløk, persille, dill og/eller basilikum
  • brød, fersk eller toastet, til servering

Dressing

  • 0.75 dl olivenolje, mild
  • 0.25 dl sitronsaft
  • 1 ts honning, flytende
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 stk hvitløksfedd, lite, finhakket
  • salt og kvernet pepper
Kok potetene i lettsaltet vann. Hell av vannet, damp potetene tørre og la de avkjøle seg mens du tilbereder resten.
Rens aspargesbønnene ved å fjerne stilkfeste (er de tykke kan de eventuelt deles i to på langs). Kok aspargesbønnene i godt saltet vann. La de fosskoke i et lite minutt (eller til de er knapt møre) før du løfter de rett over i iskaldt vann til avkjøling (da stoppes kokeprosessen og fargen bevares) - og deretter lar de få renne av seg på kjøkkenklede.
Del tomatene i to eller fire, rens og del reddikene i smale båter eller tynne skiver. Rens og del salaten i grove biter. Skrell de kokte eggene og del dem i to.
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper.
Del potetene i to eller fire (avhengig av størrelsen på potetene. Vend potetene, salatbladene og aspargesbønnene med litt av dressingen.
Fordel det pent på et passende fat. Fyll på med tomater, reddiker, oliven, kapers, egg og tunfisk. Drypp over litt mer dressing og dryss over urter.
Serveres med godt brød.
Tips! Grønne asparges er også veldig godt i denne salaten. Skjær vekk de nederst 3-4 cm på aspargesen (skrell dem eventuelt fra midten og ned). Kok opp en kjele med godt saltet vann til aspargesen. Legg i aspargesen når vannet fosskoker og la de koke i 2-3 minutter, litt avhengig av tykkelsen på aspargesen. Løft de ferdigkokte aspargesene rett over i iskaldt vann og la de ligge der til de er helt avkjølt. Ta de opp av isvannet og la de få renne av seg på et kjøkkenklede. Erstatt deler av oljen til dressingen med oljen fra tunfisken.
woman cooking

Bon appetit!

Kok potetene i lettsaltet vann. Hell av vannet, damp potetene tørre og la de avkjøle seg mens du tilbereder resten.
Rens aspargesbønnene ved å fjerne stilkfeste (er de tykke kan de eventuelt deles i to på langs). Kok aspargesbønnene i godt saltet vann. La de fosskoke i et lite minutt (eller til de er knapt møre) før du løfter de rett over i iskaldt vann til avkjøling (da stoppes kokeprosessen og fargen bevares) - og deretter lar de få renne av seg på kjøkkenklede.
Del tomatene i to eller fire, rens og del reddikene i smale båter eller tynne skiver. Rens og del salaten i grove biter. Skrell de kokte eggene og del dem i to.
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper.
Del potetene i to eller fire (avhengig av størrelsen på potetene. Vend potetene, salatbladene og aspargesbønnene med litt av dressingen.
Fordel det pent på et passende fat. Fyll på med tomater, reddiker, oliven, kapers, egg og tunfisk. Drypp over litt mer dressing og dryss over urter.
Serveres med godt brød.
Tips! Grønne asparges er også veldig godt i denne salaten. Skjær vekk de nederst 3-4 cm på aspargesen (skrell dem eventuelt fra midten og ned). Kok opp en kjele med godt saltet vann til aspargesen. Legg i aspargesen når vannet fosskoker og la de koke i 2-3 minutter, litt avhengig av tykkelsen på aspargesen. Løft de ferdigkokte aspargesene rett over i iskaldt vann og la de ligge der til de er helt avkjølt. Ta de opp av isvannet og la de få renne av seg på et kjøkkenklede. Erstatt deler av oljen til dressingen med oljen fra tunfisken.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?