Gresk salat, også kjent som Horiatiki-salat, er enkelt å lage og supergodt på varme sommerdager! Har du litt tørket oregano liggende fra siste Hellas-tur, er det bare å ta den frem og knuse den over salaten.
Her får du også oppskriften på gode pannebrød, som passer perfekt til gresk salat!
Gresk salat, også kjent som Horiatiki-salat, er enkelt å lage og supergodt på varme sommerdager! Har du litt tørket oregano liggende fra siste Hellas-tur, er det bare å ta den frem og knuse den over salaten.
Her får du også oppskriften på gode pannebrød, som passer perfekt til gresk salat!
Rens og del tomatene i båter eller biter. Del agurken i terninger eller skiver. Finsnitt rødløken og skjær paprikaen i tynne ringer eller smale strimler.
Bland alle grønnsakene og oliven på et fat eller i en stor bolle.
Legg på fetaost, som du bryter opp i mindre biter. Dryss over tørket oregano eller friske urter.
Avslutt med en skvett olivenolje, noen gode dråper eddik eller sitronsaft og litt salt og kvernet pepper hvis ønskelig. Husk bare at osten er salt.
Pannebrød
Bland sammen yoghurt og melk i en kasserolle og varm det til ca. 30 grader. Rør gjæren ut i væsken.
Sikt melet i en bakebolle, tilsett bakepulver, sukker og salt.
Hell væsken over i det tørre og kna deigen til den blir smidig, glatt og elastisk. Dekk bakebollen med plastfilm og la deigen heve i minst 2 timer, gjerne mer.
Kna sammen deigen på et lett melet bakebord. Del deigen i 6-8 like store emner og rull hvert emne til en bolle.
Dekk til bollene med et fuktig klede og la de hvile på benken i 10 minutter.
Kjevl eller klem hver bolle ut til en stor rund leiv, cirka 0,5 cm tykk. Smør gjerne bakebordet med litt olje for å unngå at deigen setter seg fast.
Varm en stor stekepanne og stek et og et brød i den varme tørre pannen. Stek i et lite minutt på den ene siden til overflaten bobler. Det er fint hvis brødene får noen sorte flekker på undersiden. Snu og stek 30 sekunder på den andre siden.
Dekk til de ferdigstekte brødene med et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme og myke.
Bon appetit!
Rens og del tomatene i båter eller biter. Del agurken i terninger eller skiver. Finsnitt rødløken og skjær paprikaen i tynne ringer eller smale strimler.
Bland alle grønnsakene og oliven på et fat eller i en stor bolle.
Legg på fetaost, som du bryter opp i mindre biter. Dryss over tørket oregano eller friske urter.
Avslutt med en skvett olivenolje, noen gode dråper eddik eller sitronsaft og litt salt og kvernet pepper hvis ønskelig. Husk bare at osten er salt.
Pannebrød
Bland sammen yoghurt og melk i en kasserolle og varm det til ca. 30 grader. Rør gjæren ut i væsken.
Sikt melet i en bakebolle, tilsett bakepulver, sukker og salt.
Hell væsken over i det tørre og kna deigen til den blir smidig, glatt og elastisk. Dekk bakebollen med plastfilm og la deigen heve i minst 2 timer, gjerne mer.
Kna sammen deigen på et lett melet bakebord. Del deigen i 6-8 like store emner og rull hvert emne til en bolle.
Dekk til bollene med et fuktig klede og la de hvile på benken i 10 minutter.
Kjevl eller klem hver bolle ut til en stor rund leiv, cirka 0,5 cm tykk. Smør gjerne bakebordet med litt olje for å unngå at deigen setter seg fast.
Varm en stor stekepanne og stek et og et brød i den varme tørre pannen. Stek i et lite minutt på den ene siden til overflaten bobler. Det er fint hvis brødene får noen sorte flekker på undersiden. Snu og stek 30 sekunder på den andre siden.
Dekk til de ferdigstekte brødene med et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme og myke.