Til hovedinnhold
rask
vegetar

Gresk salat

20 min

Gresk salat, også kjent som Horiatiki-salat, er enkelt å lage og supergodt på varme sommerdager! Har du litt tørket oregano liggende fra siste Hellas-tur, er det bare å ta den frem og knuse den over salaten.

Her får du også oppskriften på gode pannebrød, som passer perfekt til gresk salat!

Lagret av 1079 brukere
Gresk salat
Foto: Johanna Siring, VG

Gresk salat, også kjent som Horiatiki-salat, er enkelt å lage og supergodt på varme sommerdager! Har du litt tørket oregano liggende fra siste Hellas-tur, er det bare å ta den frem og knuse den over salaten.

Her får du også oppskriften på gode pannebrød, som passer perfekt til gresk salat!

Lagret av 1079 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 250 g tomat
  • 0.5 - 1 stk agurk
  • 1 stk rødløk
  • 1 - 2 stk paprika, rød, gul eller grønn
  • 100 g oliven
  • 200 g fetaost
  • oregano, tørket
  • mynte, frisk
  • bladpersille
  • olivenolje
  • sitronsaft, hvitvinseddik- eller rødvinseddik
  • salt og kvernet pepper
  • brød, pitabrød eller pannebrød til servering

Pannebrød (6-8 stk)

  • 1.5 l melk
  • 1.5 dl yoghurt naturell
  • 20 g fersk gjær
  • 400 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g tomat
  • 0.5 - 1 stk agurk
  • 1 stk rødløk
  • 1 - 2 stk paprika, rød, gul eller grønn
  • 100 g oliven
  • 200 g fetaost
  • oregano, tørket
  • mynte, frisk
  • bladpersille
  • olivenolje
  • sitronsaft, hvitvinseddik- eller rødvinseddik
  • salt og kvernet pepper
  • brød, pitabrød eller pannebrød til servering

Pannebrød (6-8 stk)

  • 1.5 l melk
  • 1.5 dl yoghurt naturell
  • 20 g fersk gjær
  • 400 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
Rens og del tomatene i båter eller biter. Del agurken i terninger eller skiver. Finsnitt rødløken og skjær paprikaen i tynne ringer eller smale strimler.
Bland alle grønnsakene og oliven på et fat eller i en stor bolle.
Legg på fetaost, som du bryter opp i mindre biter. Dryss over tørket oregano eller friske urter.
Avslutt med en skvett olivenolje, noen gode dråper eddik eller sitronsaft og litt salt og kvernet pepper hvis ønskelig. Husk bare at osten er salt.

Pannebrød

Bland sammen yoghurt og melk i en kasserolle og varm det til ca. 30 grader. Rør gjæren ut i væsken.
Sikt melet i en bakebolle, tilsett bakepulver, sukker og salt.
Hell væsken over i det tørre og kna deigen til den blir smidig, glatt og elastisk. Dekk bakebollen med plastfilm og la deigen heve i minst 2 timer, gjerne mer.
Kna sammen deigen på et lett melet bakebord. Del deigen i 6-8 like store emner og rull hvert emne til en bolle.
Dekk til bollene med et fuktig klede og la de hvile på benken i 10 minutter.
Kjevl eller klem hver bolle ut til en stor rund leiv, cirka 0,5 cm tykk. Smør gjerne bakebordet med litt olje for å unngå at deigen setter seg fast.
Varm en stor stekepanne og stek et og et brød i den varme tørre pannen. Stek i et lite minutt på den ene siden til overflaten bobler. Det er fint hvis brødene får noen sorte flekker på undersiden. Snu og stek 30 sekunder på den andre siden.
Dekk til de ferdigstekte brødene med et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme og myke.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og del tomatene i båter eller biter. Del agurken i terninger eller skiver. Finsnitt rødløken og skjær paprikaen i tynne ringer eller smale strimler.
Bland alle grønnsakene og oliven på et fat eller i en stor bolle.
Legg på fetaost, som du bryter opp i mindre biter. Dryss over tørket oregano eller friske urter.
Avslutt med en skvett olivenolje, noen gode dråper eddik eller sitronsaft og litt salt og kvernet pepper hvis ønskelig. Husk bare at osten er salt.

Pannebrød

Bland sammen yoghurt og melk i en kasserolle og varm det til ca. 30 grader. Rør gjæren ut i væsken.
Sikt melet i en bakebolle, tilsett bakepulver, sukker og salt.
Hell væsken over i det tørre og kna deigen til den blir smidig, glatt og elastisk. Dekk bakebollen med plastfilm og la deigen heve i minst 2 timer, gjerne mer.
Kna sammen deigen på et lett melet bakebord. Del deigen i 6-8 like store emner og rull hvert emne til en bolle.
Dekk til bollene med et fuktig klede og la de hvile på benken i 10 minutter.
Kjevl eller klem hver bolle ut til en stor rund leiv, cirka 0,5 cm tykk. Smør gjerne bakebordet med litt olje for å unngå at deigen setter seg fast.
Varm en stor stekepanne og stek et og et brød i den varme tørre pannen. Stek i et lite minutt på den ene siden til overflaten bobler. Det er fint hvis brødene får noen sorte flekker på undersiden. Snu og stek 30 sekunder på den andre siden.
Dekk til de ferdigstekte brødene med et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme og myke.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?