rask

Brokkolisalat

25 min
Lagret av 1589 brukere
Brokkolisalat i hvit skål
Foto: Johanna Siring, VG
Lagret av 1589 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk brokkoli, stor
  • 1 stk rødløk, liten
  • 150 g bacon
  • 60 g rosiner, eller tørkede tranebær
  • 60 g mandler, ristede og hakket, eventuelt pistasj, hasselnøtter eller pinjekjerner

Dressing

  • 1.5 dl majones
  • 0.5 dl yoghurt naturell, eller kefirmelk
  • 2 ss sukker
  • 2 ss hvitvinseddik, eller sitronsaft
  • 1 klype salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk brokkoli, stor
  • 1 stk rødløk, liten
  • 150 g bacon
  • 60 g rosiner, eller tørkede tranebær
  • 60 g mandler, ristede og hakket, eventuelt pistasj, hasselnøtter eller pinjekjerner

Dressing

  • 1.5 dl majones
  • 0.5 dl yoghurt naturell, eller kefirmelk
  • 2 ss sukker
  • 2 ss hvitvinseddik, eller sitronsaft
  • 1 klype salt
Rens og del brokkolien i mini-buketter. Skrell og skjær brokkolistilken i små biter. Rens og finsnitt løken. Skjær baconet i små biter og sprøstek baconbitene.
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen.
Bland brokkoli og rødløk sammen med dressingen. Har du tid, er det fint hvis den kan få stå en 15- 20 minutter før servering.
Hell brokkolisalaten over i en passende bolle og dryss over bacon, rosiner eller tranebær, nøtter og hakket persille.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og del brokkolien i mini-buketter. Skrell og skjær brokkolistilken i små biter. Rens og finsnitt løken. Skjær baconet i små biter og sprøstek baconbitene.
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen.
Bland brokkoli og rødløk sammen med dressingen. Har du tid, er det fint hvis den kan få stå en 15- 20 minutter før servering.
Hell brokkolisalaten over i en passende bolle og dryss over bacon, rosiner eller tranebær, nøtter og hakket persille.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?