Brokkolisalat
Brokkolisalat er en forholdsvis ung klassiker som stadig får en større fanklubb. Rå brokkoli skåret i små buketter, blandet med en superenkel søt og syrlig dressing, rosiner, bacon og nøtter. Salaten fungerer like bra som en liten rett i seg selv, som den gjør som tilbehør til grillmaten eller på koldtbordet.
Brokkoli kan byttes ut med blomkål, eller du kan bruke begge deler.
Brokkolisalat er en forholdsvis ung klassiker som stadig får en større fanklubb. Rå brokkoli skåret i små buketter, blandet med en superenkel søt og syrlig dressing, rosiner, bacon og nøtter. Salaten fungerer like bra som en liten rett i seg selv, som den gjør som tilbehør til grillmaten eller på koldtbordet.
Brokkoli kan byttes ut med blomkål, eller du kan bruke begge deler.
- 1 stk brokkoli, stor
- 1 stk rødløk, liten
- 150 g bacon
- 60 g rosiner, eller tørkede tranebær
- 60 g mandler, ristede og hakket, eventuelt pistasj, hasselnøtter eller pinjekjerner
Dressing
- 1.5 dl majones
- 0.5 dl yoghurt naturell, eller kefirmelk
- 2 ss sukker
- 2 ss hvitvinseddik, eller sitronsaft
- 1 klype salt
- 1 stk brokkoli, stor
- 1 stk rødløk, liten
- 150 g bacon
- 60 g rosiner, eller tørkede tranebær
- 60 g mandler, ristede og hakket, eventuelt pistasj, hasselnøtter eller pinjekjerner
Dressing
- 1.5 dl majones
- 0.5 dl yoghurt naturell, eller kefirmelk
- 2 ss sukker
- 2 ss hvitvinseddik, eller sitronsaft
- 1 klype salt
