rask

Brokkolisalat

25 min

Brokkolisalat er en forholdsvis ung klassiker som stadig får en større fanklubb. Rå brokkoli skåret i små buketter, blandet med en superenkel søt og syrlig dressing, rosiner, bacon og nøtter. Salaten fungerer like bra som en liten rett i seg selv, som den gjør som tilbehør til grillmaten eller på koldtbordet.

Brokkoli kan byttes ut med blomkål, eller du kan bruke begge deler.

2268 har lagret denne
Brokkolisalat i hvit skål
Foto: Johanna Siring, VG

Brokkolisalat er en forholdsvis ung klassiker som stadig får en større fanklubb. Rå brokkoli skåret i små buketter, blandet med en superenkel søt og syrlig dressing, rosiner, bacon og nøtter. Salaten fungerer like bra som en liten rett i seg selv, som den gjør som tilbehør til grillmaten eller på koldtbordet.

Brokkoli kan byttes ut med blomkål, eller du kan bruke begge deler.

2268 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 stk brokkoli, stor
  • 1 stk rødløk, liten
  • 150 g bacon
  • 60 g rosiner, eller tørkede tranebær
  • 60 g mandler, ristede og hakket, eventuelt pistasj, hasselnøtter eller pinjekjerner

Dressing

  • 1.5 dl majones
  • 0.5 dl yoghurt naturell, eller kefirmelk
  • 2 ss sukker
  • 2 ss hvitvinseddik, eller sitronsaft
  • 1 klype salt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk brokkoli, stor
  • 1 stk rødløk, liten
  • 150 g bacon
  • 60 g rosiner, eller tørkede tranebær
  • 60 g mandler, ristede og hakket, eventuelt pistasj, hasselnøtter eller pinjekjerner

Dressing

  • 1.5 dl majones
  • 0.5 dl yoghurt naturell, eller kefirmelk
  • 2 ss sukker
  • 2 ss hvitvinseddik, eller sitronsaft
  • 1 klype salt
Rens og del brokkolien i mini-buketter. Skrell og skjær brokkolistilken i små biter. Rens og finsnitt løken. Skjær baconet i små biter og sprøstek baconbitene.
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen.
Bland brokkoli og rødløk sammen med dressingen. Har du tid, er det fint hvis den kan få stå en 15- 20 minutter før servering.
Hell brokkolisalaten over i en passende bolle og dryss over bacon, rosiner eller tranebær, nøtter og hakket persille.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og del brokkolien i mini-buketter. Skrell og skjær brokkolistilken i små biter. Rens og finsnitt løken. Skjær baconet i små biter og sprøstek baconbitene.
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen.
Bland brokkoli og rødløk sammen med dressingen. Har du tid, er det fint hvis den kan få stå en 15- 20 minutter før servering.
Hell brokkolisalaten over i en passende bolle og dryss over bacon, rosiner eller tranebær, nøtter og hakket persille.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?