BLT-salat
Det finnes dager hvor det er helt på sin plass med en deilig frisk salat med sprøtt bacon, saftige tomater og rause mengder kremet dressing med både hvitløk og gressløk.
Tips: Brødkrutonger kan du lage selv av daggammelt brød. Riv et par skiver i passende biter. Vend bitene med litt olivenolje og stek dem gylne og sprø i ovnen ved 200 grader, i cirka 10-12 minutter.
Topp gjerne salaten med litt revet parmesan.
Det finnes dager hvor det er helt på sin plass med en deilig frisk salat med sprøtt bacon, saftige tomater og rause mengder kremet dressing med både hvitløk og gressløk.
Tips: Brødkrutonger kan du lage selv av daggammelt brød. Riv et par skiver i passende biter. Vend bitene med litt olivenolje og stek dem gylne og sprø i ovnen ved 200 grader, i cirka 10-12 minutter.
Topp gjerne salaten med litt revet parmesan.
Ingredienser
- 6 skive(r) bacon
- 250 g tomater, små
- 2 stk hjertesalat
- brødkrutonger
- olivenolje
- salt og kvernet pepper
- friske urter, som gressløk, persille, kjørvel og/eller basilikum
Dressing
- 3 ss rømme, creme fraiche eller kefir
- 2 ss majones
- 0.5 stk hvitløksfedd, revet eller finhakket
- sitronsaft, noen dråper etter ønske
- salt og kvernet pepper
- gressløk, hakket
Slik gjør du:
- 6 skive(r) bacon
- 250 g tomater, små
- 2 stk hjertesalat
- brødkrutonger
- olivenolje
- salt og kvernet pepper
- friske urter, som gressløk, persille, kjørvel og/eller basilikum
Dressing
- 3 ss rømme, creme fraiche eller kefir
- 2 ss majones
- 0.5 stk hvitløksfedd, revet eller finhakket
- sitronsaft, noen dråper etter ønske
- salt og kvernet pepper
- gressløk, hakket
