Til hovedinnhold

Asiatisk kyllingsalat

40 min

Asiatisk kyllingsalat er en sprø og saftig kyllingsalat med honning, chili og lime. Her får du gode asiatiske smaker i en frisk og god salat.

Lagret av 3344 brukere
saftig kyllingsalatAsiatisk kyllingsalat

Asiatisk kyllingsalat er en sprø og saftig kyllingsalat med honning, chili og lime. Her får du gode asiatiske smaker i en frisk og god salat.

Lagret av 3344 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g kyllinglårfilet
  • 3 - 4 ss honning, flytende
  • 0.5 - 1 stk rød chili
  • 2 ts ingefær, frisk og finrevet
  • 1 fedd hvitløk
  • salt og kvernet pepper
  • 400 g hodekål, gjerne hvit og rød
  • 2 stykker gulrøtter
  • 0.5 - 1 stk crispisalat
  • koriander
  • mynte
  • 4 - 5 ss peanøtter, hakkede

Chili- og limedressing

  • 1 stk rød chili
  • 1 stk sjalottløk, liten
  • 1 fedd hvitløk, lite
  • 1 stk plommetomat, moden, grovhakket
  • 2 ss sukker
  • 2 stykker lime
  • 3 ss vann
  • 1 ss fiskesaus
  • 2 ss koriander, hakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g kyllinglårfilet
  • 3 - 4 ss honning, flytende
  • 0.5 - 1 stk rød chili
  • 2 ts ingefær, frisk og finrevet
  • 1 fedd hvitløk
  • salt og kvernet pepper
  • 400 g hodekål, gjerne hvit og rød
  • 2 stykker gulrøtter
  • 0.5 - 1 stk crispisalat
  • koriander
  • mynte
  • 4 - 5 ss peanøtter, hakkede

Chili- og limedressing

  • 1 stk rød chili
  • 1 stk sjalottløk, liten
  • 1 fedd hvitløk, lite
  • 1 stk plommetomat, moden, grovhakket
  • 2 ss sukker
  • 2 stykker lime
  • 3 ss vann
  • 1 ss fiskesaus
  • 2 ss koriander, hakket
Varm ovnen til 200 grader.
Bland sammen honning, renset og finhakket chili, ingefær og finhakket eller revet hvitløk. Krydre kyllingen med salt og pepper og vend den sammen med honningen.
Bland sammen honning, renset og finhakket chili, ingefær og finhakket eller revet hvitløk. Krydre kyllingen med salt og pepper og vend den sammen med honningen.
Legg kyllingstykkene i en passende ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie og bak kyllingen i ovn i 20 -25 minutter, eller til kyllingen gjennomstekt.
Legg kyllingstykkene i en passende ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie og bak kyllingen i ovn i 20 -25 minutter, eller til kyllingen gjennomstekt.
Avkjøl og del kyllingen i mindre biter.
Finsnitt kålen og skjær gulrøttene i strimler. Eventuelt kan grønnsakene rives på et rivjern. Riv salaten i mindre biter.
Rens chilien for frø og grovhakk den. Du trenger ikke å bruke hele chilien hvis du synes det blir litt mye.
Rens chilien for frø og grovhakk den. Du trenger ikke å bruke hele chilien hvis du synes det blir litt mye.
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Knus chili, sjalottløk og hvitløk i en morter. Tilsett tomatene og knus alt godt sammen.
Tilsett resten av ingrediensene og juster eventuelt smaken med sukker eller fiskesaus. Har du ikke morter, kan du kjøre alle ingrediensene til dressingen raskt sammen med en stavmikser.
Bland grønnsakene sammen med halvparten av dressingen. Fordel salaten på tallerkener.
Topp med kylling, peanøtter og urter. Drypp over litt ekstra dressing og server.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 200 grader.
Bland sammen honning, renset og finhakket chili, ingefær og finhakket eller revet hvitløk. Krydre kyllingen med salt og pepper og vend den sammen med honningen.
Bland sammen honning, renset og finhakket chili, ingefær og finhakket eller revet hvitløk. Krydre kyllingen med salt og pepper og vend den sammen med honningen.
Legg kyllingstykkene i en passende ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie og bak kyllingen i ovn i 20 -25 minutter, eller til kyllingen gjennomstekt.
Legg kyllingstykkene i en passende ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie og bak kyllingen i ovn i 20 -25 minutter, eller til kyllingen gjennomstekt.
Avkjøl og del kyllingen i mindre biter.
Finsnitt kålen og skjær gulrøttene i strimler. Eventuelt kan grønnsakene rives på et rivjern. Riv salaten i mindre biter.
Rens chilien for frø og grovhakk den. Du trenger ikke å bruke hele chilien hvis du synes det blir litt mye.
Rens chilien for frø og grovhakk den. Du trenger ikke å bruke hele chilien hvis du synes det blir litt mye.
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Knus chili, sjalottløk og hvitløk i en morter. Tilsett tomatene og knus alt godt sammen.
Tilsett resten av ingrediensene og juster eventuelt smaken med sukker eller fiskesaus. Har du ikke morter, kan du kjøre alle ingrediensene til dressingen raskt sammen med en stavmikser.
Bland grønnsakene sammen med halvparten av dressingen. Fordel salaten på tallerkener.
Topp med kylling, peanøtter og urter. Drypp over litt ekstra dressing og server.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?