Til hovedinnhold

Rødkålsalat

30 min

Rødkålsalat er en knasende sprø og fruktig salat, som virkelig kan løfte en tung juletallerken til nye, lette og fargerike høyder! La gjerne ribba og pinnekjøttet få noen ekstra friske og fristende følgesvenner. Rødkålsalaten inneholder blant annet appelsin, bær og nøtter, og er rett og slett kjempegod. Prøv rødkål til ribbe for en ny vri på julemiddagen!

Lagret av 707 brukere
Rødkålsalat med appelsin, bær og nøtter er godt til ribbe

Rødkålsalat er en knasende sprø og fruktig salat, som virkelig kan løfte en tung juletallerken til nye, lette og fargerike høyder! La gjerne ribba og pinnekjøttet få noen ekstra friske og fristende følgesvenner. Rødkålsalaten inneholder blant annet appelsin, bær og nøtter, og er rett og slett kjempegod. Prøv rødkål til ribbe for en ny vri på julemiddagen!

Lagret av 707 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 0.5 stk rødkål, liten/mellomstor
  • 2 stk appelsin
  • 100 g valnøtter, eller pekannøtter
  • 100 g bringebær
  • 100 g blåbær
  • 6 - 8 stk tørket aprikos
  • 1 bunt persille

Sennepsdressing

  • 2 ss sennep, grov
  • 2 ss eddik, gjerne sherryeddik
  • 2 ss honning, flytende
  • 1 ss nøtteolje, (kan sløyfes)
  • 5 ss olivenolje
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 0.5 stk rødkål, liten/mellomstor
  • 2 stk appelsin
  • 100 g valnøtter, eller pekannøtter
  • 100 g bringebær
  • 100 g blåbær
  • 6 - 8 stk tørket aprikos
  • 1 bunt persille

Sennepsdressing

  • 2 ss sennep, grov
  • 2 ss eddik, gjerne sherryeddik
  • 2 ss honning, flytende
  • 1 ss nøtteolje, (kan sløyfes)
  • 5 ss olivenolje
  • salt og kvernet pepper
Visp sammen sennep, eddik og honning til dressingen. Visp inn nøtteolje og olivenolje. Smak dressingen til med salt og pepper.
Rens og finsnitt rødkålen. Skjær skallet av appelsinene og skjær appelsinene i jevne biter.
Grovhakk nøttene. Del noen av bringebærene og eventuelt de største blåbærene. Skjær aprikosene i tynne skiver eller strimler. Bland alt lett sammen med halvparten av dressingen.
Ha salaten over på et passende fat og drypp over litt ekstra dressing. Avslutt med et persilledryss.
Tips for en ekstra god smak - karamelliser nøttene: Varm ovnen til 200 grader. Vend nøttene med 1 ss smeltet smør, 1,5 ss finkornet sukker, en klype tørket malt ingefær og en klype salt. Hell nøttene over på et stekebrett med bakepapir og stek nøttene midt i ovnen til de er gylne og karamelliserte, cirka 10 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Visp sammen sennep, eddik og honning til dressingen. Visp inn nøtteolje og olivenolje. Smak dressingen til med salt og pepper.
Rens og finsnitt rødkålen. Skjær skallet av appelsinene og skjær appelsinene i jevne biter.
Grovhakk nøttene. Del noen av bringebærene og eventuelt de største blåbærene. Skjær aprikosene i tynne skiver eller strimler. Bland alt lett sammen med halvparten av dressingen.
Ha salaten over på et passende fat og drypp over litt ekstra dressing. Avslutt med et persilledryss.
Tips for en ekstra god smak - karamelliser nøttene: Varm ovnen til 200 grader. Vend nøttene med 1 ss smeltet smør, 1,5 ss finkornet sukker, en klype tørket malt ingefær og en klype salt. Hell nøttene over på et stekebrett med bakepapir og stek nøttene midt i ovnen til de er gylne og karamelliserte, cirka 10 minutter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?