rask

Stekte nypoteter med ramsløk og røkelaks

30 min

Med ferske nypoteter har du kan du enkelt lage en lun og stekt potetsalat med røkelaks, crème fraîche, kapers og ramsløk. Fortvil ikke hvis du ikke får tak i ramsløk, det blir veldig godt med friske urter som vår kjære gressløk også.

Tips:
Bruk gjerne opp rester av kokte poteter fra gårsdagens middag. 
år du ikke tak i fersk ramsløk kan du eventuelt bruke ramsløkpuré, eller andre urter som gressløk, kjørvel, estragon, dill, estragon og/eller basilikum.
Røkelaks/ørret kan erstattes med varmrøkt fisk.

721 har lagret denne
Stekte nypoteter med ramsløk og røkelaks

Med ferske nypoteter har du kan du enkelt lage en lun og stekt potetsalat med røkelaks, crème fraîche, kapers og ramsløk. Fortvil ikke hvis du ikke får tak i ramsløk, det blir veldig godt med friske urter som vår kjære gressløk også.

Tips:
Bruk gjerne opp rester av kokte poteter fra gårsdagens middag. 
år du ikke tak i fersk ramsløk kan du eventuelt bruke ramsløkpuré, eller andre urter som gressløk, kjørvel, estragon, dill, estragon og/eller basilikum.
Røkelaks/ørret kan erstattes med varmrøkt fisk.

721 har lagret denne
4
porsjoner
  • 600 g nypotet, gjerne små
  • ramsløk, liten
  • 3 dl creme fraiche
  • 350 g røkelaks
  • 4 ss kapers
  • sitronsaft
  • salt og kvernet pepper
  • gressløk, hakket
  • smør, til steking
Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g nypotet, gjerne små
  • ramsløk, liten
  • 3 dl creme fraiche
  • 350 g røkelaks
  • 4 ss kapers
  • sitronsaft
  • salt og kvernet pepper
  • gressløk, hakket
  • smør, til steking
Vask potetene godt og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og damp potetene tørre. La potetene få avkjøle seg noe og del dem i jevne biter (veldig små poteter kan være hele eller deles i to).
Stek potetene gylne i smør og krydre lett med salt og pepper. Tilsett grovhakkede ramsløkblader og vend alt raskt sammen over varmen til bladene «faller sammen».
Fordel potetene i bokser, eller ha alt på et fat.
Smak crème fraîche til med noen gode dråper sitronsaft, salt og kvernet pepper.
Topp potetene med røkelaks, kapers, crème fraîche og gjerne litt ekstra urter.
woman cooking

Bon appetit!

Vask potetene godt og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og damp potetene tørre. La potetene få avkjøle seg noe og del dem i jevne biter (veldig små poteter kan være hele eller deles i to).
Stek potetene gylne i smør og krydre lett med salt og pepper. Tilsett grovhakkede ramsløkblader og vend alt raskt sammen over varmen til bladene «faller sammen».
Fordel potetene i bokser, eller ha alt på et fat.
Smak crème fraîche til med noen gode dråper sitronsaft, salt og kvernet pepper.
Topp potetene med røkelaks, kapers, crème fraîche og gjerne litt ekstra urter.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?