Med ferske nypoteter har du kan du enkelt lage en lun og stekt potetsalat med røkelaks, crème fraîche, kapers og ramsløk. Fortvil ikke hvis du ikke får tak i ramsløk, det blir veldig godt med friske urter som vår kjære gressløk også.
Tips: Bruk gjerne opp rester av kokte poteter fra gårsdagens middag. år du ikke tak i fersk ramsløk kan du eventuelt bruke ramsløkpuré, eller andre urter som gressløk, kjørvel, estragon, dill, estragon og/eller basilikum. Røkelaks/ørret kan erstattes med varmrøkt fisk.
Vask potetene godt og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og damp potetene tørre. La potetene få avkjøle seg noe og del dem i jevne biter (veldig små poteter kan være hele eller deles i to).
Stek potetene gylne i smør og krydre lett med salt og pepper. Tilsett grovhakkede ramsløkblader og vend alt raskt sammen over varmen til bladene «faller sammen».
Fordel potetene i bokser, eller ha alt på et fat.
Smak crème fraîche til med noen gode dråper sitronsaft, salt og kvernet pepper.
Topp potetene med røkelaks, kapers, crème fraîche og gjerne litt ekstra urter.
Bon appetit!
Vask potetene godt og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og damp potetene tørre. La potetene få avkjøle seg noe og del dem i jevne biter (veldig små poteter kan være hele eller deles i to).
Stek potetene gylne i smør og krydre lett med salt og pepper. Tilsett grovhakkede ramsløkblader og vend alt raskt sammen over varmen til bladene «faller sammen».
Fordel potetene i bokser, eller ha alt på et fat.
Smak crème fraîche til med noen gode dråper sitronsaft, salt og kvernet pepper.
Topp potetene med røkelaks, kapers, crème fraîche og gjerne litt ekstra urter.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto