Gladkokkens potetsalat
45 min
Prøv gladkokkens potetsalat!
Når matblogger og kokebokforfatter Jan Henrik Syversen, også kjent som Gladkokken, skal ha 17. mai-frokost, liker han å servere potetsalat. Her deler han sin oppskrift.
Lagret av 293 brukere
Foto: Gladkokken
Prøv gladkokkens potetsalat!
Når matblogger og kokebokforfatter Jan Henrik Syversen, også kjent som Gladkokken, skal ha 17. mai-frokost, liker han å servere potetsalat. Her deler han sin oppskrift.
Lagret av 293 brukere
Ingredienser
6
porsjoner
- 1 kg amadinepotet
- 1 stk eggeplomme
- 1 ts eplesidereddik
- 2 ts dijonsennep
- 2 dl solsikkeolje
- 2 ss olivenolje
- 1.5 dl crème fraîche
- salt
- pepper
- 0.5 stk lime, kun saften
- 1 stk rødløk
- gressløk
- 1 håndfull persille, fersk
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 kg amadinepotet
- 1 stk eggeplomme
- 1 ts eplesidereddik
- 2 ts dijonsennep
- 2 dl solsikkeolje
- 2 ss olivenolje
- 1.5 dl crème fraîche
- salt
- pepper
- 0.5 stk lime, kun saften
- 1 stk rødløk
- gressløk
- 1 håndfull persille, fersk
Kutt poteter i passende store biter. Kok opp og la kjøle seg ned.
Pisk eggeplomme, eplecidereddik og dijonsennep sammen. Spe på med olje til du har en majones.
Tilsett crème fraîche og rør sammen. Smak til med salt, pepper og limesaft.
Ta i poteter, gressløk og finhakket rødløk. Bland sammen og oppbevar i kjøleskap frem til servering.

Bon appetit!
Kutt poteter i passende store biter. Kok opp og la kjøle seg ned.
Pisk eggeplomme, eplecidereddik og dijonsennep sammen. Spe på med olje til du har en majones.
Tilsett crème fraîche og rør sammen. Smak til med salt, pepper og limesaft.
Ta i poteter, gressløk og finhakket rødløk. Bland sammen og oppbevar i kjøleskap frem til servering.