Til hovedinnhold

Gladkokkens potetsalat

45 min

Prøv gladkokkens potetsalat!

Når matblogger og kokebokforfatter Jan Henrik Syversen, også kjent som Gladkokken, skal ha 17. mai-frokost, liker han å servere potetsalat. Her deler han sin oppskrift.

Lagret av 293 brukere
Gladkokkens potetsalat
Foto: Gladkokken

Prøv gladkokkens potetsalat!

Når matblogger og kokebokforfatter Jan Henrik Syversen, også kjent som Gladkokken, skal ha 17. mai-frokost, liker han å servere potetsalat. Her deler han sin oppskrift.

Lagret av 293 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 1 kg amadinepotet
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ts eplesidereddik
  • 2 ts dijonsennep
  • 2 dl solsikkeolje
  • 2 ss olivenolje
  • 1.5 dl crème fraîche
  • salt
  • pepper
  • 0.5 stk lime, kun saften
  • 1 stk rødløk
  • gressløk
  • 1 håndfull persille, fersk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg amadinepotet
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ts eplesidereddik
  • 2 ts dijonsennep
  • 2 dl solsikkeolje
  • 2 ss olivenolje
  • 1.5 dl crème fraîche
  • salt
  • pepper
  • 0.5 stk lime, kun saften
  • 1 stk rødløk
  • gressløk
  • 1 håndfull persille, fersk
Kutt poteter i passende store biter. Kok opp og la kjøle seg ned.
Pisk eggeplomme, eplecidereddik og dijonsennep sammen. Spe på med olje til du har en majones.
Tilsett crème fraîche og rør sammen. Smak til med salt, pepper og limesaft.
Ta i poteter, gressløk og finhakket rødløk. Bland sammen og oppbevar i kjøleskap frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Kutt poteter i passende store biter. Kok opp og la kjøle seg ned.
Pisk eggeplomme, eplecidereddik og dijonsennep sammen. Spe på med olje til du har en majones.
Tilsett crème fraîche og rør sammen. Smak til med salt, pepper og limesaft.
Ta i poteter, gressløk og finhakket rødløk. Bland sammen og oppbevar i kjøleskap frem til servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?