Bulgursalat med krydrede kikerter, hummus-dressing og myke flatbrød
1 t 30 min
Bulgursalat med krydrede kikerter, hummus-dressing og myke flatbrød er like fargerik som den er full av smak og ulike konsistenser. De krydderstekte kikertene på toppen kan like gjerne serveres som en snack i seg selv, og de myke, pannestekte flatbrødene kommer du ganske sikker til å lage flere ganger.
Bulgursalat med krydrede kikerter, hummus-dressing og myke flatbrød er like fargerik som den er full av smak og ulike konsistenser. De krydderstekte kikertene på toppen kan like gjerne serveres som en snack i seg selv, og de myke, pannestekte flatbrødene kommer du ganske sikker til å lage flere ganger.
Bland mel og salt til brødene i en bolle. Smelt smøret, tilsett melken og hell det over melet. Bland det raskt sammen til en jevn deig.
Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i en halvtimes tid.
Del deigen i fire like store deler og kjevl ut tynne leiver.
Varm en stor stekepanne. Tilsett litt olje og stek brødene et par minutter på hver side over middels høy varme.
Pakk de ferdigstekte brødene løst inn i et kjøkkenklede slik at de holder seg varme og myke.
Varm ovnen til 190 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir. Skyll og tørk kikertene nøye, for det er viktig å få vekk mest mulig av fuktigheten.
Vend kikertene med olje og krydder og fordel dem utover stekebrettet. Stek kikertene midt i ovnen i cirka 40 minutter. Vend litt rundt på dem underveis i stekingen.
Bland sammen bulgur med hakkede soltørkede tomater, tomater og agurk i små terninger, finhakket rødløk og urter.
Visp sammen sitronsaft og olivenolje og smak til med salt og kvernet pepper. Bland dressingen inn i bulgursalaten.
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen. Smak den til med salt og tynn den eventuelt ut med en skvett vann.
Hell bulgursalaten over på et passende fat. Dryss over kikertene og gjerne en god håndfull granateplekjerner og fetaost.
Server dressingen og varme, myke flatbrød ved siden av.
Bon appetit!
Bland mel og salt til brødene i en bolle. Smelt smøret, tilsett melken og hell det over melet. Bland det raskt sammen til en jevn deig.
Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i en halvtimes tid.
Del deigen i fire like store deler og kjevl ut tynne leiver.
Varm en stor stekepanne. Tilsett litt olje og stek brødene et par minutter på hver side over middels høy varme.
Pakk de ferdigstekte brødene løst inn i et kjøkkenklede slik at de holder seg varme og myke.
Varm ovnen til 190 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir. Skyll og tørk kikertene nøye, for det er viktig å få vekk mest mulig av fuktigheten.
Vend kikertene med olje og krydder og fordel dem utover stekebrettet. Stek kikertene midt i ovnen i cirka 40 minutter. Vend litt rundt på dem underveis i stekingen.
Bland sammen bulgur med hakkede soltørkede tomater, tomater og agurk i små terninger, finhakket rødløk og urter.
Visp sammen sitronsaft og olivenolje og smak til med salt og kvernet pepper. Bland dressingen inn i bulgursalaten.
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen. Smak den til med salt og tynn den eventuelt ut med en skvett vann.
Hell bulgursalaten over på et passende fat. Dryss over kikertene og gjerne en god håndfull granateplekjerner og fetaost.
Server dressingen og varme, myke flatbrød ved siden av.