Verdens beste cæsarsalat
Kokk Renee Fagerhøi gir deg verdens beste cæsarsalat!
Det viktigste i cæsarsalaten er dressingen og salatbladene, og siden vi har så fin hjertesalat i Norge, anbefaler Fagerhøi å bruke denne. Det er også viktig at det brukes kvalitetsansjos, for eksempel fra Spania. Oppskriften gir en stor porsjon dressing, som gir nok til cirka 5 porsjoner. Dressingen holder seg i tre uker i kjøleskap så lenge den blir oppbevart i en ren og lufttett beholder.
Kokk Renee Fagerhøi gir deg verdens beste cæsarsalat!
Det viktigste i cæsarsalaten er dressingen og salatbladene, og siden vi har så fin hjertesalat i Norge, anbefaler Fagerhøi å bruke denne. Det er også viktig at det brukes kvalitetsansjos, for eksempel fra Spania. Oppskriften gir en stor porsjon dressing, som gir nok til cirka 5 porsjoner. Dressingen holder seg i tre uker i kjøleskap så lenge den blir oppbevart i en ren og lufttett beholder.
Ingredienser
- hjertesalat
- parmesan, til å rive over
Dressing
- 1 stk egg
- 1 fedd hvitløk
- 10 stykker ansjosfilet, av god kvaliet, gjerne spanske
- 10 dråpe worcestershiresaus
- 0.5 stk sitron, saften
- 1 ts dijonsennep
- 1 - 2 ts cayennepepper
- 2 dl olje, nøytral
- 100 g parmesan, av god kvalitet
Krutonger
- loff, i små biter
- olivenolje
- hvitløk
- salt
- timian
Slik gjør du:
- hjertesalat
- parmesan, til å rive over
Dressing
- 1 stk egg
- 1 fedd hvitløk
- 10 stykker ansjosfilet, av god kvaliet, gjerne spanske
- 10 dråpe worcestershiresaus
- 0.5 stk sitron, saften
- 1 ts dijonsennep
- 1 - 2 ts cayennepepper
- 2 dl olje, nøytral
- 100 g parmesan, av god kvalitet
Krutonger
- loff, i små biter
- olivenolje
- hvitløk
- salt
- timian
